»Vodstvo olimpijske reprezentance je sledilo navodilom organizatorja ter športnika izoliralo,« so sporočili iz slovenske delegacije.

Po potrjeni okužbi z novim koronavirusom bo Košir v skladu z obveznim protokolom nastanjen v posebnem hotelu, opremljenim z internetom in s telovadnico, prostori za športnike in prostočasne dejavnosti. Če ne zboli oziroma ne kaže znakov bolezni, mora športnik ostati v izolaciji, dokler v razmaku najmanj 24 ur nima dveh negativnih PCR-testov.

Sicer se počuti dobro in za zdaj ne kaže nobenih simptomov, so sporočili iz slovenskega tabora. Poleg Koširja je bil pozitiven tudi serviser ekipe, Darko Centrih.

Košir je bil skupaj z alpsko smučarko Ilko Štuhec izbran za nosilca slovenske zastave na odprtju zimskih olimpijskih iger 4. februarja na stadionu Ptičje gnezdo v Pekingu.

Sedemintridesetletni Tržičan je med najuspešnejšimi slovenskimi zimskimi olimpijci ter eden najboljših deskarjev v alpskih disciplinah na snegu. Ima svojo lastno ekipo, ki jo tudi vodi.

Na igrah leta 2014 v Sočiju je osvojil srebro v paralelnem slalomu ter bron v paralelnem veleslalomu, z iger v Pyeongchangu 2018 pa je domov prinesel bron v paralelnem veleslalomu.

Kvalifikacije moških v paralelnem veleslalomu, v katerem bodo Slovenijo zastopali Košir, Tim Mastnak in Rok Marguč, so na sporedu čez 12 dni; v torek, 8. februarja.

V četrtek so na Kitajskem uradno odprli tri olimpijske vasi v Pekingu, okrožju Yanqing in Zhangjiakouju, kamor je prispel tudi manjši del slovenske olimpijske reprezentance.

Kitajsko mesto Zhangjiakou bo prizorišče olimpijskih bojev v biatlonu, smučarskih skokih, smučarskem teku, nordijski kombinaciji. V snežnem parku Genting pa se bodo vrstila tekmovanja v deskarskih disciplinah ter smučanju prostega sloga z izjemo akrobatskih skokov.