Med potnicami na olimpijske igre v Peking med smučarskimi tekačicami danes še ni bilo Eve Urevc, ki je imela šele v sredo prvi negativni test, če bo imela še tri zapored, bo na Kitajsko odšla v ponedeljek. Enako velja za Anito Klemenčič in serviserko Valentino Vuerich, ki sta bili na začetku tedna prav tako pozitivni na testu. »Če se malce pošalim, smo moški odpornejši kot dekleta,« je dan pred odhodom na olimpijske igre dejal Nejc Brodar, glavni trener reprezentance v smučarskem teku, ki se je v zadnjih dneh ob treningih veliko ukvarjal tudi z birokracijo. Do zadnjega je bil na trnih, kako bo z Urevčevo, ki je bila v sredo končno negativna na testu.

»Eva mora biti še trikrat zapored negativna, če bo, bo lahko zaprosila za zeleno zdravstveno kodo, tako da bo v ponedeljek že lahko prišla za nami. Za Anito in Valentino pa bomo še videli, kako se bo izteklo. Včasih bi si želel, da bi bil samo trener, tako pa sem zadnjih 14 dni še vse kaj drugega,« je povedal Brodar, ki je bil zadovoljen z zadnjim delom priprav, ki so jih opravili v Planici.

»Na treningu je bilo vse v redu, doma pa smo skušali biti čim bolj v mehurčku, da ne bi bilo neželenih dogodkov. Že nekaj dni trkam na vsak les, ki ga vidim, da bi bilo vse, kot je treba. Najmanj, kar si želim, je, da bi bilo na Kitajskem kaj narobe in da bi moral kdo tam v karanteno. Komaj čakam, da pridemo v olimpijsko vas v Zhangjiakou in da se čim prej posvetimo treningom,« je še dejal nekdanji olimpijec, ki je leta 2006 v Torinu osvojil 31. mesto v teku na 50 kilometrov.

Na čarterju za Peking so bili popoldne tako Anamarija Lampič, Anja Mandeljc, Neža Žerjav, Miha Šimenc, Vili Črv, Janez Lampič in Miha Ličef.