Melania Trump je v začetku leta napovedala, da bo dala na dražbo klobuk, ki ga je nosila, ko sta z bivšim predsednikom Donaldom Trumpom aprila 2018 gostila državniško večerjo s francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom in njegovo soprogo Brigitte.

Poleg klobuka, ki ga je izdelal francoski oblikovalec Herve Pierre, ki živi in dela v New Yorku, je Melania dala na dražbo tudi sliko Trumpa in nezamenljiv žeton NFT.

Tako imenovana Kolekcija vodje države je šla na prodaj za izklicno ceno 250.000 dolarjev z obvestilom, da bo šel del prihodka za računalniško izobraževanje rejniških otrok. Ni sicer jasno, kolikšen del.

Ponudbe so se sprejemale le v kriptovaluti solana, ki pa ji je v tednu dni vrednost padla za 40 odstotkov. Na koncu naj bi se zadeve prodale za 170.000 dolarjev, pri čemer veliko ponudb ni bilo.

Melania Trump po poročanju Washington Posta svoje dneve na Floridi preživlja s sestro, staršema in sinom Barronom. Njena rutina je kosilo, večerja z možem, nega obraza, manikura, masaže, lepotni saloni in podobno.