Druga vožnja je znova skrojila povsem na novo razvrstitev na odru za zmagovalce. Pod žarometi na progi Planai se je na prvi progi z drugim časom zelo dobro odrezal 37-letni italijanski veteran Guiliano Razzoli, ki se mu je v finalu primerila napaka, povozil je količek in odstopil. Tudi tretja po prvi vožnji Francoz Clement Noel (9.) in Norvežan Lucas Braathen (12.) sta krepko pokvarila svojo uvrstitev. Odstopil pa je tudi vodilni po prvi vožnji Kristoffer Jakobsen iz Švedske.

Se pa slalom ni razpletel tudi po željah Henrika Kristoffersena (+0,42), ki je pristal tik pod zmagovalnim odrom na četrtem mestu. Norvežan ostaja pri štirih zmagah na tem prizorišču, kolikor jih ima tudi Avstrijec Benjamin Raich, Marcel Hirscher ima zmago manj.

Na startu sta bila dva Slovenca, ki pa sta svoja nastopa končala že na prvi progi. Na četrtem moškem slalomu zapovrstjo ni bilo slovenskega predstavnika v finalu.

Žan Kranjec je bil 37. (+2,89). Tijanu Marovtu pa se je takoj po startu primerila napaka in se je ekspresno poslovil brez uvrstitve. Kranjec se je prebil v finale zgolj na uvodnem slalomu sezone v Val d'Iseru, ko je bil 18.

Kranjec bo v Pekingu prvi slovenski favorit za visoko uvrstitev na olimpijskem veleslalomu. Pred štirimi leti v Pyeongchangu je bil četrti. Moški slalom bo za Slovence najšibkejša olimpijska disciplina.

Na šestih moških slalomih v tej sezoni je bilo prav toliko različnih zmagovalcev. Francoz Noel je zmagal v Val d'Iseru, Norvežan Sebastian Foss-Solevaag je slavil v Madonni di Campiglio, Avstrijec Johannes Strolz je dobil Adelboden, Braathen je bil najboljši v Wengnu, ko je na vrh skočil z 29. časom prve vožnje, 35-letni smučar Združenega kraljestva Dave Ryding pa je senzacionalno osvojil prestižni Kitzbühel za prvo britansko zmago v zgodovini svetovnega pokala.

Na slalomu za svetovni pokal v Schladmingu pa je kot komaj drugi Nemec slavil Strasser. Leta 1990 je v Schladmingu zmagal Armin Bittner. Felix Neureuther je bil trikrat na stopničkah, a nikoli na najvišji.

Slalom v Schladmingu je bila zadnja moška tekma v svetovnem pokalu pred zimskimi olimpijskimi igrami, ki se bodo 4. februarja začele v Pekingu.

Slovito avstrijsko smučarsko središče na Štajerskem obhaja 25. obletnico nočnih tekem, spektaklov pod žarometi, ki pa jo je močno zaznamovala pandemija novega koronavirusa. Spektakel je v najboljših časih spremljalo tudi 50.000 ljudi, tokrat pa so ogled dovolili zgolj tisoč srečnežem, ki so bili izbrani z žrebom.