Paulu se leta niso poznala, saj je v 40 minutah na parketu 27 točkam dodal še 14 podaj in devet skokov ter le za malo zgrešil trojni dvojček. »Počutim se dobro, sem 'kul'. Če želite, bom še jutri ponovil predstavo,« je s širokim nasmeškom po zmagi dejal Paul.

Sonca imajo s 37 zmagami ob le devetih porazih najboljši izkupiček v ligi NBA, s čimer so izenačila klubski rekord za najboljši začetek sezone iz 2006/07.

A tekma ni bila enostranska; trdoživi jazzerji so ob polčasu sicer zaostajali za 13 točk, nato pa so tretjo četrtino dobili s 87:85, v zadnji pa povedli s 95:91. A domači igralci so odgovorili z delnim izidom 14:2 in prevzeli nadzor v svoje roke.

»Imeli smo dober začetek tekme, nato pa smo nekoliko popustili,« je dejal Booker: »Tekmeci so bili pripravljeni na igro. Izkoristili so svojo priložnost, nastopili agresivno in samozavestno. Ko so dobili samozavest, jih je bilo malo težje ustaviti.«

Paula ni bilo mogoče vzeti z igrišča

Paul je bil glavni pobudnik zadnjega Phoenixovega preobrata, saj je v zadnji četrtini dominiral s 15 točkami. Enajstkratni udeleženec tekem All-Star je zadel prvih pet metov na koš v tem delu igre, vključno z dvema trojkama.

Trener Phoenixa Monty Williams običajno ne nameni Paulu toliko minut v rednem delu sezone, vendar ga je, kot pravi, včasih težko »povleči« iz igre. »Danes smo ga potrebovali za zmago. Sicer nam ne bi uspelo,« je dejal Williams.

Pri Utahu so manjkali zvezdniki Donovan Mitchell, Rudy Gobert in Mike Conley, oslabljena ekipa pa je izgubila še osmič na zadnjih 11 tekmah. Prvi strelec je bil Jordan Clarkson z 22 točkami.

Ekipi se bosta spet med seboj pomerili v noči na četrtek po srednjeevropskem času, le da bosta zamenjali prizorišče; tekma bo v olimpijskem Salt lake Cityju.

Na vzhodu so Chicago Bulls v gosteh premagali Oklahoma City Thunder s 111:110 in s tem držijo korak z vodilno ekipo, Miami Heat. Nicola Vučević je k zmagi prispeval 26 točk in 15 skokov.

Darius Garland je 83 sekund pred koncem dosegel trojko in pomagal Cleveland Cavaliers zadržati prednost za zmago nad New York Knicks s 95:93. Kevin Love je dosegel 20 točk.