Je bila to vaša najbolj dramatična podaljšana igra, končala se je s 16:14?

Podaljšanih iger sem seveda v karieri odigral že ogromno, a tale je bila nora, imela je vse potrebno, da so gledalci lahko uživali, dobil pa bi jo lahko tudi Mannarino. Vesel sem, da mi je uspelo dobiti ta niz, to je bilo za potek celotnega dvoboja zelo pomembno.

V prvem nizu ste imeli ogromno težav. Razlog?

Igral je izjemno, njegove žoge je bilo težko nadzorovati, bile so hitre, tudi serviral je odlično. Klobuk dol. Dejstvo pa je, da je pred menoj že vse tri dvoboje odigral zelo dobro. Njegova odlika je, da nasprotnika prisili, da se na igrišču počuti nelagodno. Bilo je nekaj težkih trenutkov, a zmaga šteje največ.

Vaš naslednji nasprotnik bo Denis Shapovalov, s katerim ste prvič igrali leta 2017, ko vas je premagal.

Zelo je napredoval. Se pa tistega dvoboja dobro spomnim, zato vem, da mi ne bo lahko. Ima velik potencial za napredek. Takrat sem po dvoboju dejal, da bo gotovo do konca kariere dobil več grand slamov, tako menim še danes. Da je premagal Zvereva, je zanj velika stvar. Sem v četrtfinalu, kjer ni več lahkih nasprotnikov, biti moram na najvišji ravni, če želim napredovati.

Vas je presenetilo, da je Alexander Zverev izgubil?

Niti ne. Seveda je bil favorit, ker je uvrščen višje na svetovni lestvici, a to na igrišču ne pomeni veliko. Mnogi so pričakovali, da bo zmagal v treh nizih, pa ste videli, kaj se je zgodilo. Dvoboja nisem gledal, tako da ne vem, kako je Zverev igral. A presenečen, ker je izgubil, nisem niti malo.

Igrali ste z levičarjem in tudi naslednji nasprotnik je levičar. Je to za vas težava?

Z levičarji ne igram pogosto, saj nas je v karavani bolj malo. Sem pa igranja z njimi navajen. Res je, da je način igre malce drugačen. A na naši ravni moraš biti pripravljen na vse. Seveda se pristopi razlikujejo, toda vedno si želiš igrati najboljše in zmagati.

Kaj vas najbolj veseli v zadnjih tednih, ko je poškodba le še neprijeten spomin?

Najpomembnejše je, da sem zdrav, da lahko igram tenis na visoki ravni. Tega si še pred nekaj tedni nisem predstavljal. To je zame res super. Sem srečen, marsikaj sem naredil prav. In če se samo spomnim, kakšne težave sem imel, je to sedaj sanjsko, saj stvari potekajo veliko bolje, kot sem pričakoval. Več mesecev sem garal zunaj igrišča, da bi se vrnil, zato res uživam, da sem del karavane in znova v četrtfinalu grand slama. Tekmovati je zame najpomembnejša stvar v življenju.

V Melbournu ste do konca prišli samo enkrat. Vam igrišča ne ustrezajo?

Vedno sem rad igral tukaj. Imel sem malo smole s poškodbami, včasih so bili nasprotniki preprosto boljši od mene. Sicer pa sem v Avstraliji vedno zelo užival, veliko mi pomeni, da sem se znova uvrstil v četrtfinale.