Na obeh tekmah smučarskih skakalcev za svetovni pokal v Titisee-Neustadtu v Nemčiji je bil vrstni red na zmagovalnem odru enak. Obakrat je zmagal Nemec Karl Geiger, ki je tudi ponovno prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. »Neverjeten konec tedna. Nisem pričakoval, da bom zmagal kar dvakrat, saj sem se v preteklosti mučil na tej skakalnici. Vsi moji skoki so bili na visoki ravni,« je povedal Karl Geiger po tretji in četrti zmagi v letošnji sezoni. Na drugo mesto je bil v Schwarzwaldu aboniran trenutno najboljši slovenski skakalec Anže Lanišek, ki je potrdil vzpon forme. Na veliko veselje nemških gostiteljev je bil tretji Markus Eisenbichler, ki je pravi specialist za tekme na domačih tleh.

Lanišek trikrat zapored na stopničkah

Na dveh tekmah v zahtevnih razmerah je slovenska šesterica pokazala izjemno moč kot ekipa, saj je bila od nje boljša le Nemčija. Na obeh tekmah je imela Slovenija tekmovalca na odru za zmagovalce, tri tekmovalce med najboljšo deseterico, prav vseh šest jih je osvojilo točke. Anže Lanišek je znova v vrhunski formi in je bil na zadnjih treh tekmah zapored na stopničkah.

V soboto je po prvi seriji vodil, a ga je v finalu s popolnim napadom prehitel Geiger. Danes je bil Lanišek po prvem polčasu peti, v finalu je z najdaljšim skokom dneva 143 metrov izzval konkurenco, na kar je imel odgovor le Geiger, ki je zmagal že v kvalifikacijah. »Izjemno lep konec tedna. Moji skoki so bili dobri. V nedeljo je bil sicer prvi skok malo preveč na silo, v drugem pa sem pokazal, kam lahko skočim. Zelo sem užival, ko je šlo čez 140 metrov. Malo je zmanjkalo za zmago, a še vedno sem vesel drugih mest,« je povedal prvi slovenski zvezdnik Anže Lanišek.

Od preostale četverice olimpijskih potnikov so vsi dosegli po eno uvrstitev med najboljših deset. V soboto je kazalo na sanjski razplet, saj je bilo po prvi seriji pet Slovencev med najboljših osem, a so v finalu pokvarili uvrstitve. Cene Prevc je bil v soboto šesti, potem ko je pridobil eno mesto, danes pa 17., saj je v finalu nazadoval sedem mest. »Moji skoki bi bili lahko boljši, a sem zelo vesel za uspeh celotne ekipe,« je nastop ocenil Cene Prevc.

Lovro Kos je je imel boljše izhodišče, kot sta na koncu šesto in 12. mesto. V soboto je bil po prvi seriji tretji, v nedeljo je bil drugi v kvalifikacijah, po šestem mestu po prvi seriji pa je v finalu izgubil šest mest. »Obakrat sem bil zadovoljen s prvima skokoma, ki sta bila vrhunska. Finalna nista bila tako uspešna, ker sem naredil napake v drugem delu leta, a v seštevku sem vseeno zadovoljen z lepima uvrstitvama,« je menil Lovro Kos.

Če sta bila v soboto Timi Zajc (18. mesto, nazadoval 12 mest) in Peter Prevc (12. mesto, nazadoval štiri mesta) razočarana, ker nista obdržala uvrstitve med najboljšo deseterico, sta bila izjemno zadovoljna, ko sta se s popolnim napadom prebila med elito. Timi Zajc je bil nasmejan ob šestem mestu, potem ko je pridobil sedem mest: »Glede na to, koliko težav sem imel tukaj vse dni, sem zelo vesel dosežka. Poklopilo se je šele na koncu in grem najprej nasmejan.« Peter Prevc je kar žarel ob osmem mestu, saj je bila to njegova prva uvrstitev v sezoni med najboljšo deseterico po Ruki konec novembra. »Super je bil šele finalni skok v nedeljo. Do tedaj sem se lovil s skakalnico in nisem našel pravega zaupanja. Žal sem se malo pozno spoprijateljil s skakalnico,« je povedal kapetan ekipe Peter Prevc.

Hrgota: Imamo zelo močno ekipo

Potem ko je Žiga Jelar v soboto s 16. mestom dosegel najboljšo uvrstitev sezone, je imel pred finalom smolo z okvaro vezi. Napake mu ni uspelo pravočasno odpraviti, zato je končal na 30. mestu z enim skokom, potem ko je bil po prvi seriji 23.

»Super konec tedna. Potem ko so fantje v soboto delali manjše napake v finalu in so izgubljali uvrstitve, so danes v finalu napredovali. Pokazali smo, da res dobro funkcioniramo, morda le z manjšimi napakami. Res imamo zelo močno ekipo šestih fantov,« je nastope ocenil selektor Robert Hrgota.