Curtonijeva je to zimo stopila na stopničke še na tretjem superveleslalomu, potem ko je bila druga v St. Moritzu, tretja pa v Val d'Iseru. Pred dvema letoma je zmagala na smuku v Banskem.

Tipplerjeva je vpisala še osme superveleslalomske stopničke v svetovnem pokalu, za zgolj devet stotink je zgrešila svojo prvo zmago. Tudi Gisinova je s 17 stopničkami v karieri potrdila dobro formo. To zimo je stopila na stopničke v treh različnih disciplinah, tretja je bila na slalomu (Lienz), veleslalomu (Courchevel) in superveleslalomu.

Nov padec Sofie Goggia

Na odru za zmagovalke so tekmovalke, ki niso sodile v najožji krog favoritk. Italijanka Sofia Goggia, ki je na progi Olympia delle Tofane v soboto dobila smuk, je utrpela še drug grd padec v osmih dneh ter tekme ni končala. Švicarka Lara Gut-Behrami (13.) se ni uvrstila v prvo deseterico, tudi Američanki Mikaeli Shiffrin (16.), ki vodi v skupnem seštevku sezone, se tekma ni posrečila.

Od neposrednih favoritk je bila še najboljša domačinka Federica Brignone na četrtem mestu, stopničke je zgrešila za pičlih osem stotink. Po odstopu Goggie je Brignonejeva nova vodilna v seštevku discipline s 377 točkami. Na vrhu seštevka so tri Italijanke. Curtonijeva je druga (348), Goggia tretja (332).

Goggia čuti bolečine v levem kolenu

Goggia je padla še drugič v osmih dneh, potem ko je padla na smuku v Zauchenseeju, ko sicer ni utrpela hujših posledic. Devetindvajsetletnica iz Bergama, ki vodi v smukaškem seštevku zime, je bila zelo hitra v zgornjem delu proge. Vse do padca v enem izmed zavojev je bila le nekaj stotink počasnejša od danes najhitrejše rojakinje Curtonijeve.

Goggii je »vzelo« levo smučko, raztegnilo nogi, naredila je salto in padla na hrbet. Po padcu je za trenutek obležala na progi, a se je ob krikih sama dvignila. S pomočjo delavcev si je nadela smuči in brez pomoči prismučala v cilj.

Informacije niso najbolj spodbudne. Po prvem pregledu v zdravniškem šotoru v ciljni areni so sporočili, da čuti bolečine v levem kolenu. V italijanski reprezentanci so najboljšo italijansko smukačico odpeljali v Milano na dodatne preiskave.

Goggia se je lani poškodovala tik pred svetovnim prvenstvom, ki je bilo v Cortini. Zimske olimpijske igre pa bodo prihodnji mesec. V soboto je zmagala še na četrtem smuku v sezoni. To zimo je slavila tudi na dveh superveleslalomih in je glavna favoritka v hitrih disciplinah na OI na Kitajskem.

Edina slovenska predstavnica na tekmi je bila Ferk Saionijeva, ki je bila z zaostankom 3,45 sekunde prepočasna za trideseterico. Vsaj eno točko za svetovni pokal je zgrešila za 27 stotink sekunde. Ilka Štuhec je današnji superveleslalom izpustila, potem ko je med sobotnim smukom, na katerem je zasedla 11. mesto, začutila bolečine v desnem kolenu.