V soboto Slovenija ni imela svojega predstavnika v biatlonski tekmi s skupinskim startom, ki jo je dobil Nemec Benedikt Doll pred Norvežanoma Johannesom Thingnesom Boejem in Sturlo Holmom Laegreidom, štafetno preizkušnjo pa je odprl Miha Dovžan. Aktualni slovenski državni prvak v sprintu in v zasledovalni tekmi je leže moral popravljati dvakrat in enkrat stoje, na koncu pa je predal kot osmi.

Popolnoma se je nastop ponesrečil Jakovu Faku, ki je leže zgrešil eno tarčo in zadržal osmo mesto, zato pa je stoje moral celo v kazenski krog, tako da je mlademu Lovru Planku predal kot 13. Najmlajši član slovenske štafete, ki bo v tej postavi nastopila tudi na olimpijskih igrah, je po solidnem nastopu v petek, ko je z 39. mestom v posamični tekmi prišel do prvih točk za svetovni pokal, svojo strelsko nalogo opravil brez napake in Sloveniji priboril štiri mesta. Tudi Rok Tršan si je zaslužil pohvale za strelski nastop, saj je imel le eno popravo leže, vendar v teku ni bil tako hiter, tako da je bila slovenska štafeta na koncu deseta.

»Veseli me, da smo tudi ob ne najboljšem nastopu našega najboljšega tekmovalca še vedno bili med prvo deseterico. Se pravi, da smo tudi ob ne ravno popolnem nastopu še vedno solidni, si pa vsekakor vse pohvale zasluži Lovro Planko. Ob takšnem njegovem nastopu, pa tudi Dovžana in Tršarja ter seveda ob boljšem Faka, imamo lahko upanje, da smo tudi na OI nekje okoli osmega mesta,« je po zadnjem slovenskem nastopu pred odhodom v Peking dejal Janez Marič, glavni trener moške reprezentance.

Slovenski olimpijci se bodo do odhoda v Peking, kamor bodo potovali prihodnji ponedeljek, pripravljali v »mehurčku« na Pokljuki, nastanjeni pa bodo na Bledu. Vse v želji, da ne bi prišlo do kakšnih okužb s koronavirusom.