Southampton je za City očitno neugodna ekipa, saj se je z neodločenim izidom končala tudi prva medsebojna tekma v Manchestru (0:0).

Gosti so gol prejeli že v sedmi minuti, ko se je v kazenskem prostoru, potem ko je dobil žogo z leve strani, odlično znašel Kyle Walker-Peters. Po doseženem zadetku so se domači pomaknili v obrambo, ki je delovala odlično. Tekmecu je v prvem delu ponudila le dve priložnosti, obe je zapravil Raheem Sterling.

Na začetku drugega dela so domači zapravili tri lepe priložnosti za povišanje vodstva, dve je imel Albanec Armando Broja, ki je zadel tudi vratnico, eno pa Jan Bednarek. Kazen za neučinkovitost je sledila v 65. minuti, ko je Kevin De Bruyne izvedel prosti strel z desne strani, domača obramba je pozabila na Aymerica Laporta, ki je z glavo izenačil. Po izenačenju je bil bližje zmage City, De Bruyne in Gabriel Jesus sta zatresla okvir vrat.

Cityjev mestni tekmec United je v prvenstvu vendarle vknjižil dve zaporedni zmagi. Po uspehu proti Brentfordu med tednom je ugnal še West Ham, doma je zmagal z 1:0, gol pa dosegel v zadnjih sekundah tekme po protinapadu, v katerem so se izkazali rezervisti Anthony Martial, Edinson Cavani in strelec Marcus Rashford.

Dvoboj kandidatov za četrto mesto, nanj so se zdaj vsaj začasno prebili nogometaši Uniteda, je bil izenačen, nekaj priložnosti so imeli tudi gosti. Domači so pritisnili v zadnjem delu tekme, v tretji minuti sodniškega podaljška pa vendarle prišli do zmage.

Aton Villa je z 1:0 v gosteh premagala v zadnjem času neprepričljivi Everton. Domači so imeli terensko premoč, zapravili nekaj priložnosti, Villa je svojo edino izkoristila. Po predložku s kota, ki ga je izvedel še pred časom igralec Evertona Lucas Digne, je bil z glavo natančen Emiliano Buendia.

Pomembno zmago v boju za obstanek je zabeležil Newcastle, z golom Jonja Shelveyja v 75. minuti je ugnal Leeds, v gosteh pa je zmagal tudi Wolverhampton, ki je Brentfordu prizadejal drugi zaporedni domači poraz v tem tednu. Izid je bil izid 1:2, za goste sta v polno zadela Joao Moutinho v 48. in Roben Neves v 75. minuti, vmes je izenačil Ivan Toney.