Anže Lanišek je na prvi tekmi v Neustadtu poskrbel za svoje druge zaporedne stopničke v svetovnem pokalu. Po tem ko je vodil po prvi seriji, je na koncu zasedel drugo mesto. Z izjemnim finalnim skokom ga je prehitel domačin Karl Geiger. Zelo dobri so bili tudi ostali slovenski orli.

Izjemna prva serija za Slovence

Slovenski skakalci so izjemno uspešen dan napovedali že v prvi seriji, ko so eden za drugim skočili odlično. V nekem trenutku je bilo na prvih petih mesti kar pet slovenskih orlov. Najboljši je bil Anže Lanišek, ki je bil s 134,5m celo najboljši med vsemi in je napadal svojo drugo zmago v karieri. Lovro Kos je bil z najdaljšim skokom prve serije 137,5m na tretjem mestu. Za Žabo je zaostajal 3,8 točke. Slovenska ekipna prevlada se je nadaljevala na 6. mestu, ki ga je zasedal Timi Zajc. Med deseterico sta bila na 7. in 8. mestu tudi Cene in Peter prevc, v finalno serijo pa se je uvrstil tudi Žiga Jelar na 22. mestu.

Geiger preprečil drugo slavje Laniška

Tudi v drugi seriji slovenski orli niso popuščali. Zelo dober skok je uspel že Žigi Jelarju, ki je napredoval za 6 mest in je bil 16. Malce sta svoji uvrstitvi pokvarila Timi Zajc in Peter Prevc, ki sta imela tudi nekaj smole z razmerami. Zajc je končal kot 18., P. Prevc pa 12. Slovenija pa je še vedno imela tri železa v ognju. Včerajšnji junak kvalifikacij C. Prevc je s 132m odlično opravil svoje delo on je bil 6. Tudi Lovro Kos je skočil daleč, a je imel dobre vetrovne pogoje in je žal nazadoval na 7. mesto.

Prav kot zadnji se je po skakalnici spustil Anže Lanišek, ki je potrdil odlično formo pred vrhuncem sezone. Tudi v drugo je skočil 134,5m, kar je zadostovalo za druge zaporedne stopničke, drugo zmago v karieri pa mu je z izjemnim drugim skokom odnesel Nemec Karl Geiger. Nemec je v finalu pristal pri kar 141m. Na tretjem mestu je bil še en domačin Markus Eisenbichler.

Skakalce jutri v Neustadtu čaka še ena posamična tekma za svetovni pokal.