»Obveščam vas, da Štefan Hadalin zaradi osebnih razlogov prekinja z nastopi v tej smučarski sezoni. Svojo energijo in čas bo usmeril v prihodnost, k uspešnemu povratku na bele strmine. V tem obdobju vas prosimo za spoštovanje njegove zasebnosti,« je danes sporočil Tomi Trbovc, zunanji sodelavec za odnose z javnostmi Smučarske zveze Slovenije.

Šestindvajsetletniku se sezona svetovnega pokala 2021/22 ni razpletla po načrtih. Zaradi bolečin v hrbtu je izpustil uvodna moška slaloma v Val d'Iseru in Madonni di Campiglio, v Zagrebu je bil na startu tekmovanja, s številko 19 je dosegel 16. čas prve vožnje, a so tekmo dokončno odpovedali zaradi premehke proge. V Adelbodnu je veleslalom končal na 25. mestu, v prvi vožnji slaloma pa je ostal brez uvrstitve. Brez uvrstitve je po povsem ponesrečeni prvi vožnji ostal tudi na slalomski klasiki v Wengnu.

Leta 2019 je bil med presenetljivimi junaki svetovnega prvenstva v alpskem smučanju v Areju. V alpski kombinaciji je kot prvi Slovenec na velikih tekmovanjih v moški konkurenci osvojil kolajno. Svojo prvo srebrno na velikih tekmah.

Zaradi številnih dvomov ni nastopil na lanski moški alpski kombinaciji na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Cortini d'Ampezzo.

Dvomi so se pojavili s spremembo tekmovalnega formata kombinacije, ko drugo vožnjo v slalomu začnejo najprej najboljši s superveleslaloma oziroma smuka, torej prve vožnje kombinacije, in ne v obratnem vrstnem redu. Nato je na slalomski tekmi končal na sedmem mestu, v veleslalomu pa je bil 16.

Sezono 2021/22 svetovnega pokala je začel na ledeniku Rettenbach nad Söldnom, kjer se je prvič na tem uvodnem veleslalomu sezone uvrstil v finalno vožnjo ter tekmo končal na 25. mestu. Na paralelni tekmi v Lech/Zürsu se je uvrstil v četrtfinale ter vpisal končno osmo mesto, kar je njegova edina uvrstitev v deseterico v tej sezoni.

Hadalin ima obe najboljši uvrstitvi v alpski kombinaciji. Na prvi tekmi po SP v Areju je tretje mesto v tej disciplini osvojil še v konkurenci svetovnega pokala v Banskem. Alpska kombinacija v tej zimi ni del tekmovalnega sporeda svetovnega pokala.

Na specialnih slalomih je najvišje posegel s sedmim mestom v Madonni do Campiglio pred dvema letoma. Skupno je vpisal deset uvrstitev v najboljšo deseterico na tekmah za svetovni pokal.

Na svojih prvih olimpijskih igrah pred štirimi leti v Pyeongchangu je bil v alpski kombinaciji osmi. Na Kitajskem bi bil slovenski adut v kombinaciji in slalomu.

Smučarji se bodo pred odhodom v Peking pomerili na dveh slalomih, v nedeljo v Kitzbühlu ter nato še na nočni tekmi v Schladmingu. Po Pekingu bodo sledili še dva slaloma v Garmisch-Partenkirchnu ter finalni v Courchevel/Meribelu. Kranjska Gora bo marca prizorišče dveh veleslalomov.