Poljske Zakopane so znova poskrbele za odlično vzdušje. Poln stadion razgretih navijačev je znova poskrbel za pravo skakalno vzdušje ob skakalnici. Odlično atmosfero pa so na zahtevni tekmi z obilico vetra v hrbet najbolje izkoristili slovenski skakalci, ki so z osmimi izjemnimi skoki prepričljivo slavili na tretji ekipni tekmi sezone.

Varovanci Gašperja Vodana, ki je tokrat vodil ekipo slovenske reprezentance, saj je glavni trener Robert Hrogta zaradi tveganega stika ostal v Sloveniji, so blesteli od začetka do konca. Vodan ni ničesar prepuščal naključju in je ekipo sestavil enako, kot pred tednom dni v Bischofshofnu. Tekmo je otvoril Lovro Kos, ki je nastopil na svoji drugi ekipni tekmi v svetovnem pokalu in je v prvi seriji zaostal zgolj za Japoncem Jukijem Satom. Po drugi skupini tekmovalcev je Slovenija prevzela vodstvo, ki ga ni več izpustila iz rok. Izjemen skok dolg 133,5m je uspel Petru Prevcu. Najizkušenejšemu možu slovenske reprezentance je tokrat ob izjemni daljavi uspel tudi perfekten doskok in Slovenija je zasluženo prevzela vodstvo. Tudi v nadaljevanju prve serije sta odlično skočila Timi Zajc in Anže Lanišek, ki je znova dobil priložnost, da nastopi kot zadnji mož reprezentance. Tudi Zajc je bil tako kot Prevc najboljši posameznik tretje skupine skakalcev in Slovenija je še povečala prednost. V močnem vetru v hrbet je zmogel 125,5m. Anže Lanišek je imel znova najslabše razmere v zadnji skupini skakalcev, a je skočil zelo dobro in Slovenija je imela po prvi seriji 27,4 točke prednosti pred prvimi zasledovalci Nemci.

Prevc prvi posameznik ekipne tekme

Slovenija je za voljo vodstva v finalni seriji ves čas nastopala kot zadnja reprezentanca v skupini. Lovro Kos je pri svojem skoku naredil manjšo napako, a vodstvo ni bilo vprašljivo. Znova pa je odličen skok uspel Petru Prevcu, ki je imel tudi nekaj sreče z vetrom. Močan veter v hrbet se je v drugi seriji precej umiril, Prevc pa dolgo časa ni dobil zeleni luči a svoj nastop. Čakanje ga ni vrglo iz tira, še več, nekdanjega zmagovalca svetovnega pokala je še dodatno motiviralo in skočil je celo 140,5 metra. Kljub ekstremni daljavi mu je še enkrat več uspel izjemen doskok in Slovenija je bila že blizu zmage. Peter Prevc je bil s skupaj zbranimi 289,4 točkami prvi posameznik ekipne tekme in je tako napovedal boj tudi za jutrišnjo odlično uvrstitev na posamični tekmi.

Tudi Timi Zajc je v drugo še enkrat skočil odlično in se je ob svojem skoku že veselil, saj je vedel, da ima Slovenija dovolj prednosti, da vodstva ne more več izpustiti iz rok. Čeprav je bilo po tekmi v Bischofshofnu veliko govora, da bi bilo potrebno Lanišku dati drugo mesto v ekipi, da ne nastopa več kot zadnji član ekipe, je danes vsem dvomljivcem zaprl usta. Ob veliki prednosti Sloveniji je tudi on zmogel 140m in Slovenija je prišla do ekipne zmage z velikansko prednostjo 67 točk. »Danes so vsi fantje prikazali odlične skoke. Jutri je nov dan in vsi začenjamo od začetka,« je bil po tekmi navdušen vodja reprezentance v Zakopanah Gašper Vodan. Sloveniji se je najbolj približala ekipa Nemčije, ki je zgolj za 6 desetink točke prehitela Japonsko.