»To je bil super začetek leta 2022! Vse je šlo po načrtu in kot smo si zamislili. Glede na to, da sva bila z Boštjanom prvič skupaj pred kamerami kot voditeljski par, mislim, da sva delovala zelo usklajeno,« je zadovoljna svetlolaska, ki se je ekipi oddaje pridružila že pred šestimi leti.

Ljubiteljica adrenalina

Pred dnevom D izkušena voditeljica ni imela prav nič treme. »Bila sta nekakšno pričakovanje in pozitivna vznemirjenost, ki sta me ponoči tudi zbudila. V mislih sem šla še enkrat skozi celoten načrt: ali sem res vse vpisala, naredila in pripravila, da bo vse tako, kot mora biti,« se svojih občutkov spominja Ljubica Mlinar, ki zase pravi, da opravlja sanjski poklic. V svojem poslanstvu zelo uživa, všeč ji je, ker je delo razgibano in lahko izraža ustvarjalnost.

»Veseli me delo z ljudmi, tukaj je potem še adrenalin, ki ga prinaša oddaja v živo. Zanima me veliko stvari in na vsak pogovor oziroma temo se skrbno pripravim, poglobim se vanjo in vselej kaj novega spoznam. Najbolj 'domača' sem v vrtnarstvu, kuhanju in peki, navsezadnje pa se dobro znajdem tudi na avtobusni strehi,« pove sogovornica.

Na njeno televizijsko delo so ponosni tudi njeni domači, ki jo redno spremljajo in spodbujajo. »Vedo, da mi televizijsko delo veliko pomeni ter da zame to ni le služba, ampak ljubezen in veselje. Zato me spodbujajo in podpirajo, pridejo pa seveda tudi kakšni dnevi, ko ni najlažje,« je iskrena Mlinarjeva.

Naučila se je poslušati in slišati

Na vprašanje, v čem se Ljubica pred kamerami najbolj razlikuje od Ljubice v zavetju doma, odgovori, da se obe radi smejita. »Če povem iskreno, mislim, da je 'igrati' nekoga, kar v resnici nisi, kar utrujajoče in to ni tek na dolge proge. Pred kamerami in za njimi sem radovedna, optimistična, prilagodljiva, klepetava, rada imam dinamiko, skozi leta sem se naučila poslušati in slišati,« je jasna.

Božično-novoletne praznike je tako kot večina od nas preživela doma, v krogu najbližjih. Na božični večer so si omislili večerjo, ki so jo popestrili z odpiranjem daril, zadnjo noč v letu so preživeli ob gledanju silvestrskega programa na prvem programu javne televizije in ob srkanju otroške penine.

Kaj pa je tisto, kar si Ljubica poleg zdravja in sreče najbolj želi v tem letu? »Uživanje v vsakem koraku, ki ga naredim. Da se bo, ko se bom ob koncu leta 2022 ozrla nazaj, na obraz prikradel nasmeh.«

Glede najljubše razvade Ljubica Mlinar, ki je mama dveh sinov, ne skriva, da vselej najprej pomisli na hrano. Pravi, da ima čedalje rajši slane jedi, zato ji tudi v zimskih dneh, ki jih kot ljubiteljica poletja najraje preživlja kje na toplem, najbolj teknejo mocarela, paradižnik, domače oljčno olje, bazilika in sol ter seveda tudi kruh.

Vse to so dobrote in mali užitki, ki jih nasmejana voditeljica z veseljem deli tudi s svojimi gledalci in jim tako polepša jutro. Naj bo še naprej dobro!