Evropska podjetja iščejo nove dobavitelje

Uveljavljeno mednarodno podjetje iz Nemčije, ki se ukvarja z razvojem in izdelovanjem proizvodnih strojev, tehnologije in opreme za različne industrije, širi svojo dobaviteljsko verigo v Sloveniji. Za dolgoročno sodelovanje pri različnih projektih išče dobavitelje visokokakovostnih varjenih izdelkov in komponent, delov iz pločevine in obdelovalce pločevine. Potencialni dobavitelji morajo imeti certifikat ISO 9001 in uveljavljen sistem vodenja kakovosti. Podjetja lahko svojo prijavo s predstavitvijo podjetja, izdelkov, referenc in certifikatov posredujete do 20. 1. 2022. Več informacij o povpraševanju in prijava je na voljo na spletni strani IzvoznoOkno.

Nemško podjetje, ki se ukvarja s tehnologijami pametnih senzorjev in rešitvami za industrijsko avtomatizacijo, išče potencialne slovenske dobavitelje optičnih držal, diodnih blokov, zagozd, ohišij, držal in pokrovov iz aluminija. Izdelki morajo ustrezati vsem veljavnim EU standardom in direktivam ter biti skladni z regulativami Reach in RoHS. Podjetja lahko svojo prijavo s predstavitvijo podjetja, izdelkov, referenc in prilagojenimi ponudbami posredujete do 20. 1. 2022. Več informacij o povpraševanju in prijava je na voljo na spletni strani IzvoznoOkno.

Svetovno priznano podjetje s področja avtomobilske industrije s sedežem v Zahodni Evropi vabi k sodelovanju slovenska podjetja, ki ponujajo umetno inteligenco za industrijske robotske rešitve. Prijavo in predstavitev vaših rešitev v angleškem jeziku lahko posredujete do 25. 1. 2022. Več informacij o poslovni priložnosti je na voljo na spletnem portalu IzvoznoOkno.

Pridobite kompetence za uspešno izvozno poslovanje

Tudi v letu 2022 javna agencija SPIRIT Slovenija nadaljuje z različnimi izobraževalnimi programi v okviru katerih podjetja opremimo z znanji za uspešen izvoz.

Zaposleni v izvoznih oddelkih malih in srednje velikih podjetij, ki želite na področju mednarodnega poslovanja osebno in strokovno napredovati in aktivno prispevati k uspešni širitvi poslovanja podjetja na nove tuje trge, se lahko udeležite mednarodnega programa Vodenje izvoznega poslovanja (ITM – International Trade Management). V programu, ki poteka v angleškem jeziku in je kombinacija akademskega in praktičnega izobraževanja, se boste naučili pripraviti izvozni načrt in prodajno predstavitev ter pridobili najnovejša praktična znanja s področij tržnih raziskav, medkulturnih razlik, uvajanja sprememb v podjetjih in digitalizacije poslovanja, mednarodnih trženjskih strategij, B2B marketinga ter prodajnih in pogajalskih veščin. Znanja vam bodo predajali mednarodno priznani tuji strokovnjaki in svetovalci. Program poteka od marca do novembra v skupnem obsegu 21 dni v Sloveniji in na Švedskem. Vaše prijave lahko pošljete do 7. 2. 2022.

Podjetja se boste lahko tudi letos seznanila z možnostmi poslovanja na perspektivnih izvoznih trgih. Februarja se tako lahko udeležite webinarja Strateško na kitajski trg, v katerem vam bodo izkušeni strokovnjaki, ki dobro poznajo trg in na Kitajskem tudi živijo, predstavili poslovno in pravno okolje ter načine vstopa na trg, kulturne in poslovne razlike poslovanja, zaščito intelektualne lastnine ter kitajske spletne prodajne platforme. Svoje izkušnje z vami bodo delila tudi slovenska podjetja, ki na trgu že poslujejo. Vaš interes za udeležbo na webinarju lahko posredujete že danes.

Poleg omenjenih izobraževanj SPIRIT Slovenija tudi letos organizira različne delavnice na temo celostne predstavitve podjetja kot so:

• Kako oblikovati ponudbo za uspeh na tujih trgih?

• Učinkovit prodajni nagovor

• Kako do odlične sejemske predstavitve podjetja?

• Predstavitev podjetja na spletu - Grow Slovenia with Google

Več informacij o izvoznih trgih, priložnostih in storitvah javne agencije SPIRIT Slovenija za slovenske izvoznike najdete na spletnem portalu www.izvoznookno.si.

Program Vodenje izvoznega poslovanja – ITM (International Trade Management), foto: SPIRIT Slovenija.