Položaj v Cedeviti Olimpiji je bil ob koncu novembra alarmanten. Kazalo je, da utegne biti letošnja sezona polomija, kot tudi, da je menjava trenerja Jurice Golemca le še vprašanje časa. A vodstvo kluba je v ključnem trenutku zavihalo rokave in naredilo rošade v moštvu, ki so počasi začele dajati rezultate. Ljubljano so zapustili Jackie Carmichael, Žiga Dimec in Luka Rupnik, prišla pa sta Alen Omić in Yogi Ferrell. Kljub drugačni podobi na parketu je bilo jasno, da Ljubljančani za uresničitev visokih ciljev potrebujejo še kakšno okrepitev. Na to je namigoval tudi Golemac, ki se mu je v nedeljo izpolnila želja. S klubom je do konca sezone podpisal izkušeni evroligaški igralec in nosilec v slovenski reprezentanci Zoran Dragić. Močno okrepljena Olimpija zdaj izgovorov več nima. Zasedba je dovolj kakovostna za boj za vrh tako v ligi ABA kot evropskem pokalu, s čimer se je povečal pritisk tudi na Golemca.

Zoran Dragić se je v Slovenijo vrnil po desetih letih. Leta 2012 se je po uspešnih sezonah pri novomeški Krki podal v tujino, zdaj pa je znova v domovini, kjer upa, da bo v dresu Olimpije spisal uspešno zgodbo. Mnogokrat je v preteklosti bil v kontaktih z najtrofejnejšim slovenskim košarkarskim klubom, zmotno pa se je ustvarilo javno mnenje, da je vedno postavljal previsoke pogoje. A zdaj je prišel pravi trenutek za združenje moči in lovljenje visokih ciljev. »Vesel sem, da sem se pridružil Olimpiji. Gre za odlično ekipo in verjamem, da ji bom lahko pomagal s svojimi izkušnjami in znanjem. Cilj je, da se prebijemo med najboljših osem moštev v evropskem pokalu in med najboljše štiri ekipe v regionalni ligi, če pa sem povsem iskren, so moje ambicije še višje in želim, da osvojimo vse, kar se da osvojiti. Kot vedno bom dal na parketu vse od sebe. Igranje pred domačimi navijači vedno s seboj prinese poseben občutek in tega se neizmerno veselim. Motivacije zagotovo ne bo manjkalo, bo pa treba besede spremeniti v dejanja in zato komaj čakam, da se vse skupaj začne,« pravi Zoran Dragić.

Nove okrepitve se je razveselil Jurica Golemac, ki se zaveda, da je v Dragiću dobil neizmernega borca, ki gara tudi v obrambi in energijo pogosto prenese tudi na soigralce. To je bilo nazadnje očitno tudi v poletni reprezentančni akciji, ko je bil ob Luki Dončiću, Klemnu Prepeliču, Miku Tobeyju in Vlatku Čančarju član peterice, ki je na olimpijskih igrah dosegala v povprečju dvomestno število točk. »Presrečni smo, da se je Zoran Dragić odločil vrniti v Slovenijo in da imamo v Olimpiji še enega slovenskega reprezentanta, saj je to zelo pomembno za slovensko košarko. Zoran je igralec, ki pozna večino svojih novih soigralcev in ve, kaj pomeni Olimpija. Srečni smo, da k nam prihaja tako izkušen in kakovosten košarkar. Prepričani smo, da bo našo igro v obrambi in napadu dvignil na višjo raven. Komaj čakamo, da Zoran začne z nami trenirati, se spozna z novimi soigralci ter da prvič stopi na parket v našem dresu,« je povedal Golemac. Dragić naj bi v zeleno-oranžnem dresu debitiral že jutri, ko Olimpija v devetem krogu evropskega pokala v Stožicah gosti Promitheas.