V prvem nizu sta igralca pokazala izenačen boj, tako da je odločila podaljšana igra, v kateri je bil za malenkost bolj zbran Španec. V drugem nizu sta oba po enkrat odvzela servis tekmecu, Nadalu pa je »break« nato uspel še v osmi igri za vodstvo s 5:3, ki ga je nato na svoj servis le še potrdil z končno zmago.

Za Nadala, ki je igral prvič po lanskem avgustu, je to že 89. turnirski naslov, Cressy pa je igral v svojem prvem finalu.

Španec je postal tudi prvi igralec, ki je dobil vsaj en turnir v 19 zaporednih sezonah. Pred tem je bil izenačen s Švicarjem Rogerjem Federerjem in Američanom Andrejem Agassijem. Srb Novak Đoković, prvi igralec sveta, je trenutno v nizu 16 sezon.

»Zelo sem vesel in srečen, da sem spet tukaj. Za mano je kar nekaj težkih trenutkov, kar zadeva poškodbe. Tako mi zelo veliko pomeni, da sem tu in da držim pokal v svojih rokah,« je dejal Nadal v pogovoru po zmagi v areni Roda Laverja, kjer bo tudi finale odprtega prvenstva Avstralije.

Med ženskami slavila Halepova

Simona Halep, druga nosilka prvega pripravljalnega turnirja za odprto prvenstvo Avstralije, ki se začne 17. januarja, je v finalu s 6:2 in 6:3 odpravila tretjepostavljeno Rusinjo Veroniko Kudermetovo. Dvakratna zmagovalka turnirjev za grand slam je prišla do svoje 23. turnirske zmage, prve od Rima septembra 2020. Po zmagi v Rimu ji je nagajala poškodba meč, tako da je prvič po letu 2013 izpadla iz prve dvajseterice na svetovni lestvici. Trenutno pa je prav 20.

»Dajmo še zmagovati, ker imam res rada ta občutek,« je dejala Halepova, ki je na OP Avstralije leta 2018 prišla do finala, a tam izgubila proti Danki Caroline Wozniacki.

Ashleigh Barty do 14. naslova WTA

Prva teniška igralka sveta, Avstralka Ashleigh Barty, je zmagovalka prvega pripravljalnega turnirja pred OP Avstralije v mestu Adelaide. V finalu je za svoj 14. naslov na turnirjih serije WTA v 64 minutah s 6:3 in 6:2 premagala Kazahstanko Jeleno Ribakino.

Klepačeva in Jurakova praznih rok proti Avstralkama

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je v finalu dvojic na turnirju serije WTA v avstralskem mestu Adelaide skupaj s Hrvatico Darijo Jurak morala priznati premoč Avstralski navezi Ashleigh Barty in Storm Sanders. Domačinki sta slavili po 64 minutah igre s 6:1 in 6:4.

Kaja Juvan predala dvoboj kvalifikacij turnirja Adelaide 2

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v kvalifikacijah za nastop na turnirju WTA Adelaide 2 danes pri izidu 1:1 v nizih predala dvoboj proti Japonki Eri Hozumi. Juvanova je proti 399. igralki sveta dobila prvi niz s 6:2, izgubila drugega z 2:6, nato pa dvoboj predala. Za zdaj ni informacij, zakaj 21-letna Ljubljančanka pred tretjim nizom ni mogla nadaljevati dvoboja.