Od vodilnih ekip so tako lahko po tem krogu zadovoljni le pri Hoffenheimu in Dortmundu. Rumeno-črni so bili danes že v precejšnjih težavah, a so ob koncu tekme zrežirali preobrat in odnesli tri točke, s katerimi so zdaj zaostanek za vodilnim Bayernom zmanjšali na šest točk (43-37).

Večji del tekme je kazalo, da bo zmagal Frankfurt. Domači so nadzorovali tekmo, Rafael Borre pa je z goloma v 15. in 24. minuti potrdil premoč. Toda Porurci se niso predali, najprej je znižal Thorgan Hazard, potem pa je Borussia zrežirala popoln preobrat v le dveh minutah. Najprej je izenačil Jude Bellingham v 87. minuti, v 89. pa je domače dokončno potopil Mahmoud Dahoud.

Kampl igral celo tekmo

V današnjem popoldanskem sporedu so bili najbolj prepričljivi pri Leipzigu. Potem ko je Mainz po rdečem kartonu Alexandera Hacka od 19. minute igral z desetimi, so Kampl (igral je celo tekmo) in soigralci napolnili mrežo tekmecev, uspešni so bili Andre Silva dvakrat, Christopher Nkunku in Dominik Szoboszlai.

Hoffenheim bi z zmago proti Augsburgu lahko vsaj začasno skočil tik pod vrh. Začetek sicer ni bil najboljši, po golu Michaela Gregoritscha je bavarska ekipa vodila že po petih minutah, a je nato Ihlas Bebou z dvema zadetkoma v šestih minutah še pred odmorom poskrbel za preobrat. V nadaljevanju so domači potrdili status favorita še z golom Davida Rauma v 90. minuti. Hoffenheim je začasno z 31 točkami na tretjem mestu.

Četrti Bayer Leverkusen je igral z Unionom. Berlinčani so z zadetkoma Grische Prömela v razmaku petih minut v 50. vodili z 2:1 in vodstvo zadržali skoraj do konca, potem pa je izenačil Jonathan Tah v 84. minuti. Leverkusen je tako rešil vsaj točko, a začasno zdrsnil na peto mesto.

Na zadnji popoldanski tekmi brez golov

Freiburg je imel teoretično lahko nalogo s predzadnjo Arminio, a se je podobno kot Bayern in Leverkusen opekel. Domači so sicer v 46. minuti po zadetkih Wooyeonga Jeonga in Janika Habererja vodili z 2:0, toda gostje se niso predali in so najprej znižali, v 87. minuti pa je Bryan Lasme poskrbel za izenačenje in veliko točko Arminie.

Zadnja popoldanska tekma, obračun ekip z dna lestvice med Greuther Fürthom in Stuttgartom, se je končala brez golov.