Le dva dneva po koncu jubilejne 70. novoletne skakalne turneje je Bischoshofen gostil novo tekmo svetovnega pokala v smučarskih skokih. V novi zelo lepi skakalni tekmi je največ mojstrstva pokazal Norvežan Marius Lindvik.

Norvežan, ki je bil po polovici tekme na četrtem mestu, je v drugo silovito napadel s 139 m. Za njim so po tekočem zaostali Halvor Egner Granerud, veliki zmagovalec turneje Rjoju Kobajaši ter presenetljivi vodilni po prvi seriji Avstrijec Philipp Aschenwald. Po skoku Avstrijca se je Lindvik razveselil svoje četrte zmage v karieri. Drugo mesto je pripadlo Granerudu, tretji pa je bil Avstrijec Jan Hörl.

Zmagovalec novoletne turneje Rjoju Kobajaši je končal na četrtem mestu in je s tem še povečal prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala, saj je bil njegov prvi izzivalec Karl Geiger osmi. Vodilni po prvi seriji Aschenwald je tekmo zaključil na petem mestu.

Kos brez finala

V slovenskem taboru na že tretji tekmi v Bischoshofnu pravega razloga za veselje nimajo, a tudi razočaranje ne sme biti veliko. Štirje slovenski orli so prišli do novih točk svetovnega pokala. Najbolj se je izkazal Anže Lanišek, ki je po zaslugi odličnega finalnega skoka (135 m) končal na 13. mestu. Odličen finalni skok je uspel tudi Petru Prevcu, ki je bil še dva metra daljši od Laniška, a je imel nekaj težav pri doskoku. Zato je končal na 16. mestu.

Do točk sta na 20. in 25. mestu prišla tudi Timi Zajc in žiga Jelar, ki postaja vse boljši po preboleli okužbi z novim koronavirusom. Veliko napako pa je v prvi seriji naredil najbolj vroč slovenski skakalec na novoletni turneji Lovro Kos, ki je s 119m ostal izven finala na 41. mestu. Žak Mogel je bil diskvalificiran že v kvalifikacijah.