Zlata lisica je dobila novo junakinjo. To je postala švedska alpska smučarka Sara Hector, ki je na veličasten način dosegla tretjo zmago v karieri, drugo veleslalomsko v tej sezoni. Bila je najhitrejša na obeh progah ter najbližjo zasledovalko Tesso Worley ugnala skoraj za sekundo. Tretja je bila lani dvakratna zmagovalka Marta Bassino. S četrtim mestom je v zimski idili navdušila Kanadčanka Valerie Grenier, ki je zaradi poškodbe na tekmah svetovnega pokala v alpskem smučanju manjkala od uvoda v Söldnu. Po okužbi s koronavirusom sta se s petim in šestim mestom med najboljše veleslalomistke sveta vrnili Lara Gut - Behrami in Maryna Gasienica - Daniel, potem ko sta si Švicarka in Poljakinja po prvi progi delili 17. mesto.

Izjemen napad so na prvi veleslalomski progi uprizorile slovenske alpske smučarke. Kar tri so se uvrstile med najboljšo deseterico. Na petem mestu je bila med njimi najhitrejša Meta Hrovat, ki se je bolje ogrela v drugem delu proge, ki ji zaradi strmine bolj ustreza. S sedmim mestom je navdušila Ana Bucik, ki je v cilju poplesavala, pela, mahala, se smejala... Z desetim mestom pa je po poškodbi rame, zaradi katere je izpustila dva veleslaloma v Courchevelu, v Lienzu pa se ni uvrstila na drugo progo, presenetila Tina Robnik. Za negativno presenečenje prve proge sta poskrbeli prvi favoritinji tekme Petra Vlhova in Mikaela Shiffrin. Slovakinja je dosegla 15., Američanka pa 14. čas. Na drugi progi je popravila vtis Mikaela Shiffrin, ki je napredovala na sedmo mesto, medtem ko je Petra Vlhova ostala na 15. mestu.

Na drugi progi Slovenke niso nadgradile prvega nastopa, a z osmim mestom Tine Robnik, devetim Mete Hrovat in dvanajstim Ane Bucik dosegle lep ekipni uspeh. Ana Bucik je izenačila svojo najvišjo veleslalomsko uvrstitev, Tina Robnik je bila v karieri le dvakrat boljša, zanimivo, da obakrat v Kranjski Gori. »Po poškodbi rame, ko sem izpustila dva veleslaloma v Courchevelu in bila slabša v Lienzu, sem z uvrstitvijo zelo zadovoljna. Žal mi je, da sem tako na prvi kot drugi progi na ciljni strmini naredila večji napaki, a tako pač je. Dobila sem potrebno samozavest za naslednje preizkušnje in pred olimpijskimi igrami,« je povedala Tina Robnik. »Prva proga mi je uspela morda celo najbolje v karieri. Z izjemo ciljne strmine mi teren v Kranjski Gori zelo ustreza. Žal mi v drugo ni šlo tako dobro, a sem s svojo uvrstitvijo in pristopom zelo zadovoljna,« je bila nasmejana Ana Bucik, ki bo na današnjem slalomu napadala še višjo uvrstitev.

Slovenka Lina Knific je doživela ognjeni krst na tekmi svetovnega pokala na precej nenavaden način. Po startni številki 55, ki jo je nosila Paulina Schlosser, je bila tekma prekinjena za skoraj pol ure, tako da je prva proga trajala kar uro in 45 minut. Nemka se je namreč v zgornjem delu proge huje poškodovala. Lina Knific se je s startno številko 60 podala na progo zadnja ter zasedla 46. mesto. Hitrejša od nje, a nezadovoljna z dosežkom, je bila Neja Dvornik, ki je za 43 stotink zaostala za uvrstitvijo na drugo progo in zasedla 33. mesto, za Niko Murovec pa je bila podkorenska strmina prezahtevna in je z zaostankom 5 sekund in 84 stotink zasedla 56. mesto. Zadnje med alpskimi smučarkami, ki so prismučale do cilja. Zanimivo je, da se iz prve jakostne skupine tri tekmovalke niso uvrstile na drugo progo, in sicer nekdanja zmagovalka Kranjske Gore Novozelandka Alice Robinson, ki je po odličnih vmesnih časih naredila veliko napako v spodnjem delu proge, presenetljivo prepočasni pa sta bili tudi Italijanka Sofia Goggia in Avstrijka Katharina Liensberger.