Tudi v lanskem letu je podjetje beležilo visoko rast in po nerevidiranih podatkih ustvarilo več kot tri milijone evrov prihodkov ter 1,9 milijona evrov neto dobička. V letošnjem letu si nadejajo prihodke povišati na več kot pet milijonov evrov. Podjetje vidi še veliko priložnosti za rast na zahodnih trgih in pospešeno širi ekipo zaposlenih.

Zvenečim imenom pomagajo spreminjati sestanke

Glavni produkt podjetja je dodatek (Add-in) za programa Microsoft Power BI in Microsoft Excel, ki ju poslovni analitiki uporabljajo za pripravo poslovnih poročil in analiz. S pomočjo programskih rešitev Zebre BI lahko uporabniki na intuitiven način ustvarijo standardizirana poročila, ki menedžerjem zaradi jasnega vpogleda v poslovanje omogočajo, da sprejmejo hitre in pametne odločitve. Zebra BI z napredno vizualizacijo podatkov pomaga več kot dva tisoč vodilnim globalnim podjetjem, kot so Microsoft, Coca-Cola, Swarovski, FedEx, Nestle, BP, Philips in drugi. Njihova orodja nosijo Microsoftov certifikat, ki zagotavlja najvišjo skladnost in varnost podatkov. Kot prvo podjetje nosi certifikat IBCS (mednarodni standardi poslovnega komuniciranja), ki potrjuje jasnost, jedrnatost in doslednost vizualizacije podatkov.

Prikaz pravih podatkov za prave odločitve

Devet od desetih podjetji ima težave z razumevanjem svojih podatkov, ugotavljajo pri Gartnerju. V današnjih časih se razpon pozornosti zmanjšuje, količina informacij pa povečuje, kar odločevalce ovira pri procesu izbora najboljše rešitve. »Vrhnji menedžment pričakuje, da dobi hiter in jasen pregled ključnih kazalnikov poslovanja podjetja. Nato potrebuje podrobno analizo in razumevanje konteksta, da lahko v najkrajšem možnem času sprejme pravo odločitev,« pove Andrej Lapajne, direktor in ustanovitelj podjetja. »Vizualizacije podatkov Zebre BI ne odgovarjajo le na vprašanje, kaj se dogaja v podjetju, temveč tudi zakaj je temu tako, kar daje možnost za takojšnje ukrepanje,« dodaja.

Multinacionalkam pomaga pri vizualizaciji podatkov

Podjetje je leta 2014 ustanovil Andrej Lapajne, ki kot diplomirani slikar in inženir računalništva v Zebra BI združuje najboljše obeh svetov. Lapajne je več let deloval kot konzultant in mentor številnim podjetjem na področju finančnega poročanja, poslovne analitike in drugih poslovnih procesov. Zaradi velike strasti do oblikovanja menedžerskih informacij je kmalu po seznanitvi s predlogom za vzpostavitev mednarodnih standardov poslovnega poročanja (IBCS) ustanovil svoje podjetje in soustanovil IBCS. Ideja o orodju, ki podjetjem na intuitiven način pomaga pri vizualizaciji podatkov, se je razvila v vodilno podjetje na področju aktivnega poročanja (Actionable Reporting) in eno najhitreje rastočih slovenskih podjetij.