Pred začetkom novoletne turneje v smučarskem teku je Anamarija Lampič napovedala, da se bo osredotočila na oba sprinta, tekme na razdaljo pa bo vzela kot dobro pripravo na olimpijske igre v Pekingu, ki se nezadržno približujejo. Svojo nalogo v sprintih je opravila dobro, s tretjim mestom v Lenzerheideju in četrtim v Oberstdorfu, zadovoljna pa je lahko bila tudi z obema dozdajšnjima tekmama na razdaljo. V prvi, v Švici, je bila 19., na drugi, v Nemčiji, je pridobila še dve mesti, kar ji je v skupni uvrstitvi pred selitvijo v Italijo prineslo peto mesto. Tudi to ji je v Val di Fiemmu dalo dodatnega elana. Pametno je razporedila moči in po 19. mestu v prvih dveh krogih je v tretjem napredovala za tri mesta, v zadnjem pa še za dve, kar je bilo dovolj za 14. mesto.

»Za mano je zelo težka tekma. Predvsem prvi in drugi krog sta bila zame zelo težka. Imela sem težave z glavo, da bi nadaljevala, a potem sem nekako videla, da je bila napaka v mojih smučeh, iskala sem napačno smučino. V tretjem in četrtem krogu sem našla smučino, kjer je oprijem res delal. Lahko sem ponosna na 14. mesto, to je zame odličen rezultat na razdalji, sploh glede na to, da se ji ne posvečam toliko kot sprintu in sem res zelo zadovoljna,« je bila po svojem nastopu dobro razpoložena Anamarija Lampič, ki bo na jutrišnjem vzponu na Alpe Cermis skušala popraviti lanskoletno 15. mesto v skupni uvrstitvi.

V najboljšem položaju pred zadnjo etapo novoletne turneje je v ženski konkurenci Natalija Neprjajeva, ki je po dnevu premora, ko je bila najboljša že v sprintu v Oberstdorfu, zmagala še prvi tekmi v Val di Fiemmu. Na drugo mesto se je z zaostankom 3,7 sekunde uvrstila Norvežanka Heidi Weng, tretja pa je bila Finka Krista Parmakoski, ki je zaostala za 4,8 sekunde. Neprjajeva ima v skupni uvrstitvi minuto in 12 sekund prednosti pred Švedinjo Ebbo Andersson, ki je bila danes četrta, še sedem sekund več na tretjem mestu zaostaja Finka Kerttu Niskanen, današnja sedma. Lanskoletna zmagovalka, Američanka Jessie Diggins, je tekmo na deset kilometrov končala na 13. mestu in se bo v zadnjo etapo podala minuto in 42 sekund za Neprjajevo. Lampičeva za rusko tekačico zaostaja dve minuti in 15 sekund.

Johannes Hoesflot Klaebo je v moški konkurenci samo še enkrat več potrdil, da je na letošnji novoletni turneji najmočnejši, saj je dobil še četrto od petih tekem. Z novo zmago se je v svetovnem pokalu v posamičnih tekmah izenačil s slovitim rojakom Bjornom Daehliem, ki je dobil 46 tekem. Toda ob tem velja omeniti, da je Daehlie do 46. zmag prišel pri 31 letih, medtem ko je Klaebo pet let mlajši. Do svoje 46. zmage v svetovnem pokalu je Klaebo prišel v zadnjem krogu, ko je strl svoje konkurente in osvojil še bonifikacijske sekunde. V cilj je prišel z 20,8 sekunde prednosti pred Fincem Iivom Niskanenom, zmagovalcem tekme v klasični tehniki v Lenzerheideju, tretjeuvrščeni Rus Aleksej Červotkin je zaostal 23,7 sekunde. V skupni uvrstitvi ima odlični Norvežan, ki je rojen v Oslu, že od petega leta naprej pa živi v Trondheimu, zdaj že dve minuti prednosti pred dvakratnim zaporednim zmagovalcem novoletne turneje Rusom Aleksandrom Boljšunovom, ki je bil danes peti.