V močnem sneženju je na ženski tekmi na razdalji v cilju zmago že slavila Švedinja Ebba Andersson, toda z odličnim tekom v zadnjih dveh kilometrih jo je prehitela 33-letna Finka Kerttu Niskanen. Zanjo je bila to tretja zmaga v karieri. Švedinjo Anderssonovo je prehitela za 18,2 sekunde, tretjeuvrščeno Rusinjo Natalijo Neprjajevo pa za 30,5 sekunde. Ena od favoritk za končno zmago Tour de Skija, Švedinja Frida Karlsson, je bila šesta z zaostankom 44,6 sekunde. Z zmago je Niskanenova tudi prevzela vodstvo v skupnem seštevku novoletne turneje, druga je zmagovalka torkovega sprinta, Američanka Jessie Diggins, ki tudi brani lanskoletno končno zmago. Za Finko zaostaja 29 sekund, še sekundo več pa Neprjajeva na tretjem mestu.

Visoko je tudi Anamarija Lampič, ki je bila v sprintu tretja, po 19. mestu na razdalji, za zmagovalko je zaostala 1:12,9, pa je pred današnjim dnevom premora na šestem mestu. Za prvim mestom zaostaja 52 sekund. »Moram biti zadovoljna. Razmere so bile težke, to je bila dolga desetka, v povprečju tri minute daljša kot običajno. Imela sem dobre smuči, poznalo pa se mi je, da sem danes štirikrat tekla. Največ časa sem izgubljala ob prihodu na stadion in pred najdaljšim vzponom, na vsak krog 20 sekund. Preostali deli so mi ustrezali, proga je razgibana. Lahko grem pozitivno naprej. Nastopila bom na vseh naslednjih tekmah,« je svoj nastop ocenila Anamarija Lampič, ki meni, da so na novoletni turneji v prednosti specialistke za tekme na razdalji. »Običajno tečejo le kvalifikacije, nato pa počivajo in imajo tako skoraj dva prosta dneva. Tistim, ki pridejo do finala v sprintu, se tisti štirje kilometri zagotovo poznajo,« je dodala Lampičeva.

Če je bila zmaga Kerttu Niskanen presenečenje, tega ne moremo reči za njenega štiri leta mlajšega brata Iiva, ki je na prvi letošnji tekmi na 15 km v klasični tehniki zmagal že v Ruki. V Lenzerheideju je bil v vodstvu od prvega merjenja vmesnega časa na 2,4 km pa vse do cilja. Drugi je bil dvakratni zaporedni zmagovalec novoletne turneje, Rus Aleksander Boljšunov, ki je za prvim mestom zaostal za 19,3 sekunde, tretji pa Norvežan Paal Golberg z zaostankom 25,2 sekunde. V skupnem seštevku še vedno vodi zmagovalec sprinta, Johannes Hoesflot Klaebo, ki je bil na razdalji četrti (+34,3), drugi je njegov rojak Golberg, ki za njim zaostaja za 14 sekund, tretji pa Niskanen z zaostankom 36 sekund. Boljšunov na četrtem mestu zaostaja 44 sekund. Edini slovenski predstavnik Miha Ličef je tekmo končal na 81. mestu.

Po današnjem prostem dnevu se bo novoletna turneja nadaljevala na zadnji dan leta 2021 v Oberstdorfu, ko bosta preizkušnji na razdalji v prosti tehniki s skupinskim startom.