Vsak mora imeti v svoji zbirki receptov odličen recept za rumove kroglice. Ne le, da je to popolna sladica, še enostavna je za pripraviti in vedno je prava uspešnica. So že kdaj na žurki ostale rumove kroglice? Ne, zagotovo ne.

Priprava rumovih kroglic je čisto enostavna. Če uporabite rum, je dobro, da zmlete piškote z rumom marinirate kakšno uro v hladilniku. Nato dodate vse ostale sestavine, oblikujete maso, nato pa iz nje oblikujete male kroglice. Za res enostavno pripravo uporabite najmanjšo sladoledno zajemalko, saj dobljeno kroglico nato le povaljate po dlani, jo povaljate še v kokosovi moki ali kakavu in čudovita mala enogriznica (jed za en ugriz!) je pripravljena.

Če rumove kroglice pripravljate tudi za otroke, namesto ruma dodajte rumov sladkor, ki ima čudovito rumovo aromo, a čisto nič alkohola. Če pa jih pripravljate le za odrasle, pa uporabite rum in rumov sladkor.

Rumove kroglice lahko seveda pripravite tudi vnaprej, a pazite, da jih hranite v neprodušno zaprti posodi v hladilniku. Predvsem zato, da ne pojeste vseh na enkrat, kajti hitro zmanjkajo.

Najprej pa še nekaj idej za odlične praznične sladice:

Čokoladna panakota z malinami

Enostavna čokoladna mousse torta

Slastne poširane hruške z mascarpone kremo )

Najboljša čokoladna mascarpone tortica brez moke

Pomarančni mousse s čokoladnimi piškoti

Še več sladic pa najdite pod oznako sladice .

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/!

PRIPRAVA

SESTAVINE (za vsaj 4 osebe):

250 g (polnozrnatih) maslenih piškotov

4 žlice ruma (ali toplega mleka)

1 paketek (10 g) rumovega sladkorja

50 g masla sobne temperature

3 žlice sladkorja v prahu

1 žlička vanilijeve paste (ali vanilijevega sladkorja ali vanilijeve esence)

100 gramov čokolade v prahu ali kakava (+ za valjanje)

približno 0,5 dl toplega mleka

4 žlice kokosove moke

PRIPRAVA

Piškote zdrobite ročno ali v multipraktiku. Prelijte jih z rumom, dodajte rumov sladkor in premešajte ter za kakšne pol ure postavite v hladilnik. Če jih pripravljate za otroke, rum nadomestite s toplim kakavom.

Rumovim piškotom dodajte sladkor v prahu, vanilijevo pasto, maslo sobne temperature in kakav. Postopoma dodajajte še toplo mleko, da dobite kompaktno maso.

Iz čokoladne mase oblikujte male kroglice. Uporabite najmanjšo zajemalko za sladoled.

Dobljene čokoladne kroglice povaljajte v kokosovi moki in/ali kakavu.

Rumove kroglice postrezite takoj ali pa jih shranite za kasneje. Če jih pripravljate za kasneje, jih hranite v neprodušno zaprti posodi v hladilniku.