Hrovatova, ki je na obeh veleslalomih v Courchevelu prejšnji teden odstopila, je za tretjo Mowincklovo zaostala zgolj 25 stotink sekunde.

Slovakinja Petra Vlhova na četrtem mestu zaostaja 41 stotink sekunde, zaostanek Alice Robinson iz Nove Zelandije na petem mestu znaša 45 stotink sekunde.

Zaradi pozitivnega testa na okužbo s covidom-19 v Lienzu ne tekmuje vodilna v skupnem in veleslalomskem seštevku Američanka Mikaela Shiffrin, manjka tudi svetovna prvakinja Švicarka Lara Gut-Behrami.

Na startu prve vožnje je bilo vsega skupaj pet Slovenk. Drugo vožnjo sta si priborili tudi Slokarjeva in Bucikova, ki bosta na drugi progi napadali iz ozadja. Bucikova si je z zaostankom 1,64 sekunde prismučala 23. čas, Slokarjeva, njen zaostanek za vodilno znaša 1,75 sekunde, pa je po prvi vožnji 26.

Tina Robnik, ki je tekmi v Courchevelu izpustila zaradi izpahnjene rame, je finale zgrešila za tri desetinke sekunde. Tekmo je končala na 35. mestu (+2,10).

Neja Dvornik je bila na 54. mestu predzadnja med tistimi tekmovalkami, ki so prvo vožnjo končale v cilju, z zaostankom 4,55 sekunde.

Druga vožnja s tremi Slovenkami na startu bo na sporedu ob 13. uri.