Po času, v katerem je film dosegel milijardno mejo zaslužka, se mu približa le film iz leta 2015 Vojna zvezd: Sila se prebuja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Spider Man: Ni poti domov je v Severni Ameriki prinesel več kot 467 milijonov dolarjev zaslužka in 587 milijon dolarjev v mednarodnih kinematografih. Zadnji del franšize je dosegel tretje mesto na lestvici premiernih predvajanj z več kot 260 milijoni dolarjev zaslužka, v Severni Ameriki pa je med božičnim koncem tedna zaslužil približno 81,5 milijona dolarjev. Tej ravni zaslužka se od začetka pandemije ni približala še nobena hollywoodska produkcija.

Pred letošnjim Spider Manom je bil najdonosnejši hollywoodski film v času pandemije Ni čas za smrt, film iz serije o Jamesu Bondu, ki je zaslužil 774 milijonov dolarjev.

Spider Man: Daleč od doma je tretji del serije o Petru Parkerju, ki ga igra angleški igralec Tom Holland. Spidermanova identiteta je v najnovejšem delu prvič razkrita. Film je na sporedu tudi v slovenskih kinematografih.