Vlatko Čančar po poškodbi v prvem delu sezone dobiva vse več priložnosti v zadnjih tednih. Tokrat je bil zaradi odsotnosti Aarona Gordona uvrščen v prvo postavo Denverja, kar je prvič v tej sezoni in drugič v svoji karieri, in bil razpoložen pri metu, zadel je pet od šestih poskusov iz igre, vključno z enim metom za tri točke. Dodal je še štiri skoke in dve podaji.

Prvo ime Denverja je bil znova srbski center Nikola Jokić, ki je sicer ob nekoliko slabšem metu dosegel 29 točk, ter dodal še 21 skokov in pet podaj, kar pa ni bilo dovolj za zmago.

Za to sta pri moštvu Charlotte Hornets poskrbela rezervista Kelly Oubre Jr in P. J. Washington v izjemni zadnji četrtini, v kateri je gostujoče moštvo izničilo veliko prednost Denverja. Ta je v zadnjem delu tretje četrtine znašala že 19 točk (90:71), a nato v zadnji četrtini hitro skopnela, v zaključku pa je s tremi trojkami Washington poskrbel za poraz Denverja. Oubre Jr. je tekom zaključil s 23 točkami kot prvi strelec gostov.

Z večinoma rezervisti v ekipi je Charlotte v zadnji četrtini uspel priti do delnega izida 38:13. Tudi po preobratu v prvih petih minutah se trener James Borrego ni odločil v igro znova poslati člane začetne peterice. "V igri sem pustil to skupino, ker se mi je zdelo, da so si zaslužili priložnost. Bili so pripravljeni in razpoloženi," je pojasnil svojo odločitev.

Dallas izgubil proti prvakom

Medtem je moštvo Dallas Mavericks v pretekli noči znova igralo brez Luke Dončića, ki v skladu z zdravstvenimi protokoli lige ostaja v karanteni. Na srečanju z Milwaukee Bucks, ki so trenutno prav tako brez njihovega prvega imena Giannisa Antetokounmpa, so z velikim prispevkom Khrisa Middletona (26 točk) s 102:95 zmagali prvaki pretekle sezone.

Dallas je imel v odsotnosti Dončića in latvijskega centra Kristapsa Porzingisa težave z učinkovitostjo v napadu, pri metu iz igre je bil le 40-odstotno uspešen, Milwaukee pa je imel ob Middletonu v prvi postavi še razpoložena J'ruea Holidaya s 24 točkami in DeMarcusa Cousinsa z 22 točkami.

Trener Dallasa Jason Kidd je po tekmi ocenil, da je šlo za zamujeno priložnost. »Bili smo v dobrem položaju proti prvakom. A nismo izkoristili nekaterih priložnosti. Imeli smo priložnosti, jih držali v obrambi, ampak v zadnjih petih minutah tekme so imeli težave z zaključevanjem napadov,« je dejal.

V pretekli noči sta do novih zmag prišli tudi obe najboljši moštvi v ligi. Phoenix Suns so s 113:101 prišli do pete zaporedne zmage in so zdaj pri izkupičku 26:5. K zmagi sta največ prispeval Devin Booker s 30 točkami in Cam Johsnon z 21. Medtem je znova blestel prvi zvezdnik letošnje sezone Stephen Curry, ki je za novo, 25 zmago Goldena State Warriors prispeval 46 točk.