Danes pred tekmo so iz madridskega tabora sporočili, da imajo še štiri okužene (Anthony Randolph, Guerschon Yabusele, Juan Nunez in Adam Hanga). Dan prej pa sta bila pozitivna že Fabien Causeur in Vincent Poirier.

Zaradi tako zdesetkane zasedbe so Madridčani v prvo ekipo potegnili tudi člane svoje mladinske zasedbe, tudi 17-letnega Klavžarja. Za mlajše kategorije v Madridu sicer igra že od sezone 2018/19. V prejšnji sezoni je že igral za drugo ekipo, danes pa se je kot rešitev v sili odlično izkazal. Evroligaške točke je začel nabirati s trojko, dvoboj je končal pri desetih točkah, prispeval je tudi še eno trojko za vodstvo z 62:55, po katerem CSKA ni več zmogel preobrata, Slovenec pa je tik pred koncem nato zgrešil zadnji met za tri, ki pa ni več odločal o zmagi.

Ob desetih točkah je v skoraj 23 minutah na terenu dodal še en skok. Poleg njega je deset točk zbral še eden redkih preostalih zvezdnikov Sergio Llull, 15 jih je dodal Walter Tavares.

V drugi današnji tekmi s slovenskim pridihom je v Münchnu Žan Mark Šiško po tekmi premora spet zaigral za domače. Na koncu je v slabih sedmih minutah ostal brez dosežene točke, zgrešil je tri mete. Bayern je klonil proti Baskonii s 76:81, za Bavarce je bil nerešljiva uganka Wade Baldwin, ki jim je nasul 30 točk.

Že v sredo je Barcelona premagala Unics Kazan s 111:109, Anadolu Efes Crveno zvezdo prav tako tesno s 84:83, Alba Berlin je premagala Monaco z 92:84, dvoboj Žalgirisa iz Kaunasa s trenerjem Juretom Zdovcem in Zoranom Dragićem z Armanijem pa so morali prestaviti.