Košarkarji Cedevite Olimpije so na enem od najtežjih gostovanj v evropskem pokalu prekinil niz petih porazov. Od disciplinirani igri in dobri kolektivni predstavi so v Valencii zmagali s 97:85.

Za Ljubljančane je to tretja zmaga v evropskem pokalu, prva po 27. oktobru. Naslednji dve tekmi bodo igrala v domači dvorani; 11. januarja jih čaka še zadnji tekmec v skupini, grški Promitheas Patras, 19. januarja pa sledi prva tekma drugega kroga proti Gran Canarii.

Cedevita Olimpija je bila večino tekme boljši nasprotnik, prednost desetih točk (57:47), ki si jo je priigrala na začetku drugega polčasa z delnim izidom 16:3, pa je suvereno zadržala vse do konca.

Kar šest izbrancev Jurice Golemca je imelo dvomestno število točk. Kapetan Jaka Blažič je bil s 24 točkami prvi strelec tekme. Za dve točki je metal 5:8, trojke 2:6 in proste mete 8:12. Ob tem je zbral pet podaj, štiri skoke in tri ukradene žoge za statistični indeks 31.

Po petnajst točk sta prispevala Edo Murić (trojke 3:5) in Yogi Ferrell (trojke 3:7, 7 podaj), trinajst jih je dodal Jacob Pullen (trojke 1:6), enajst Zach Auguste (met 5:6, 6 skokov), deset pa Melvin Ejim (4 skoke).

Slovenska reprezentanta v domači vrsti nista izstopala. Klemen Prepelič je dosegel 12 točk (trojke 2:9), Mike Tobey pa osem (6 skokov).