Jalen Brunson je za teksaško ekipo zbral 26 točk, Dorian Finney-Smith, ki je v prvem delu dosegel le štiri točke, jih je v drugem dodal 15, Dwight Powell skupno 15, Boban Marjanović deset, Sterling Brown pa na svoji prvi tekmi sezone 12 ter 11 skokov.

Prvi strelec Minnesote je bil Karl-Anthony Towns s 26 točkami in 14 skoki, vendar je ob tem izgubil tudi pet žog.

Dallas se je tako volkovom maščeval za poraz izpred dveh dni, v svoje vrste pa je za kratek čas vpoklical dva nova igralca. Vodstvo lige in združenje igralcev sta pred dnevi dosegla dogovor, da lahko ekipe podpišejo začasne pogodbe z rezervnimi igralci, s katerimi lahko nadomestijo tiste, ki zaradi protokolov za zajezitev epidemije covida-19 ne smejo igrati.

Theo Pinson je odigral 22 minut (7 točk, 4 skoki, 3 podaje, 4 ukradene žoge), Marquese Chriss pa 16 minut (6 točk, 8 skokov). Oba sta podpisala desetdnevni pogodbi.

»Presenečen sem, kako veliko minutažo sem dobil. A na parketu sem bil malo zmeden. Igralci so 'klicali' akcije, za katere nisem imel pojma , kaj so. Skušal sem le prebrati soigralce,« je dejal Pinson, ki je čakal na letališču s svojo ekipo Maine Celtics za odhod v Las Vegas, ko je prejel klic agenta, naj takoj pride v Dallas: »Ostalo je zgodovina.«

Dončić nazaj v četrtek?

Po tekmi je trener Dallasa Jason Kidd glede Dončićeve poškodbe dejal, da upajo na skorajšnjo vrnitev. »Upamo, da se nam bo Dončić pridružil že za četrtkovo tekmo proti Bucks,« je povedal Kidd.

Naslednja tekma Dallas prav tako čaka v domači dvorani, ko bo gostil Milwaukee.