V zdravstvenem domu so potrdili, da lahko občani na to lokacijo pridejo tudi peš oziroma s kolesom. Za njih bodo uredili oznake, ki jih bodo vodile do točke za odvzem brisa. Vsi, ki bodo prišli na odvzem brisa, morajo nositi zaščitno masko.

Ob tem v zdravstvenem domu opozarjajo, da se morajo občani, ki imajo simptome in znake okužbe s covidom-19 (prehlad, kašelj, vročina, izguba vonja in/ali okusa, prebavne težave) najprej po telefonu ali elektronski pošti posvetovati z osebnim ali dežurnim zdravnikom. Prav ta zdravnik bo pacienta naročil na odvzem brisa za PCR-test.

Osebe, ki jim je hitri test pokazal pozitiven rezultat, pa se morajo na testiranje PCR predhodno naročiti na telefonski številki 031 619 359 ali 031 619 255. Nenaročenih oseb na PCR-testiranje namreč ne sprejemajo. Pozitivni na hitrem testu morajo poleg osebne in zdravstvene izkaznice na PCR-testiranje obvezno prinesti »primerno zaščiteno testno ploščico (dokazilo o pozitivnem rezultatu v primeru samotestiranja)«, so opozorili v ljubljanskem zdravstvenem domu. vbr