Kot so ob smrti v Nemčiji rojenega španskega pevca še zapisali člani skupine - David Miller, Sebastien Izambard in Urs Buhler - ga bodo pogrešali tako njegovi prijatelji in družina kot glasbeni oboževalci. »17 let smo bili skupaj na neverjetni poti kot Il Divo in pogrešali bomo dragega prijatelja,« so poudarili.

Novico o pevčevi hospitalizaciji je skupina objavila 16. decembra, vendar je takrat še, kot je zapisala, upala in molila za njegovo okrevanje.

Po pisanju francoske tiskovne agencije AFP razlog smrti ni znan, nekaj tujih medijev pa poroča, da je bil pevec, ki je bil sicer cepljen, 7. decembra pozitiven na koronavirus ter pozneje hospitaliziran v bolnišnici v Manchestru, kjer se mu je stanje močno poslabšalo.

Marin je še v začetku meseca stal na odru, skupina pa je zaradi njegove bolezni preložila datume svoje turneje po Veliki Britaniji, piše AFP.

Il Divo je leta 2003 ustvaril britanski glasbeni producent Simon Cowell. Pozneje so se člani z njim razšli. Kvartet je prodal več kot 30 milijonov izvodov albumov, njihove koncerte pa si je ogledalo več kot dva milijona ljudi.