Od kod odločitev za priključitev delegaciji?

Čeprav sem o EXPO v Dubaju samostojno razmišljala že prej, sem z veseljem sprejela povabilo, ki sem ga prejela kot članica upravnega odbora sekcije menedžerk pri Združenju Manager. Zdelo se mi je izjemno in zanimivo, da gre delegacija menedžerk v arabski svet, kjer je odnos do žensk vendarle drugačen. Čas, ki smo ga preživele skupaj, nas je še bolj povezal, in vezi, ki smo jih okrepile, trdno ohranjamo tudi po vrnitvi.

Obiskovalcem EXPO Dubaj se slovenska podjetja predstavljate tudi v brošuri javne agencije SPIRIT. Kaj ste v njej izpostavili vi?

Poudarili smo tisto, kar nas odlikuje: smo mojstri gotovih kopalnic. Kaj so naše prednosti in na katere referenčne projekte v Nemčiji, Švici in Avstriji, pri katerih smo sodelovali, smo resnično ponosni. Dubaj je izjemen potencial, saj se nenehno razvija in raste. Ogromno se gradi. Naše gotove kopalnice so brez dvoma zanimive tudi zanje.

Kaj je na EXPO Dubaj najbolj vredno ogleda?

To je težko vprašanje, saj so zanimivi vsi paviljoni, vsak po svoje. Države z njimi tekmujejo med seboj in so se resnično izkazale. Če bi hotele bolj zavzeto pogledati vse, bi potrebovale veliko več časa, kot smo ga imele na voljo me. Vsaka država se predstavlja na svoj način, s svojo kulturo ter pogledom na izzive digitalizacije in trajnosti. Osebno so me poleg slovenskega najbolj navdušili paviljoni Nemčije, Rusije in ZDA.

Gledano širše, je zanimivo videti in doživeti celoten koncept EXPO Dubaj, predvsem kako je poskrbljeno za varnost, za udobje, logistiko… Na vsakem koraku se občutijo presežki Dubaja. Bila sem fascinirana nad roboti v vlogi policistov, ki so nas prijazno opozarjali, če nismo nosili mask, in tako skrbeli za naše zdravje. Kar je za nas morda še futurizem, je tam že realnost.

Se Slovenija ustrezno predstavlja?

Slovenski paviljon je med najlepšimi in je deležen velike pozornosti. Kot ambasadorji slovenskega gospodarstva Green.Creative.Smart lahko rečem, da je paviljon dosleden in neposreden dokaz, da je Slovenija zelena, ustvarjalna in pametna. Lahko rečem, da smo vse udeleženke občutile ponos.

Kaj bi svetovali podjetjem, ki se še odpravljajo na ta dogodek?

Svetovala bi jim, naj gredo z odprtimi očmi in ušesi. Naj bodo radovedni in polni vprašanj. Pogovarjajo naj se z ljudmi z različnih koncev sveta in naj ne pozabijo doma svojih poslovnih vizitk. Čim več naj jih razdelijo in prav toliko tudi dobijo. EXPO Dubaj je prostor, kjer lahko vidijo in čutijo trende razvoja ter v svoje mreže ujamejo številne nove in nore ideje. To je idealna priložnost, da na enem mestu spoznajo cel svet.