Slovenski deskar Tim Mastnak (na fotografiji) je na četrti tekmi svetovnega pokala, tretjem paralelnem veleslalomu, zasedel četrto mesto. Po kvalifikacijah v Cortini d'Ampezzo mu je kazalo še bolje, saj je dosegel drugi čas, toda v polfinalu je imel velike težave v zgornjem delu proge, končal v snegu in moral čestitati južnokorejskemu tekmovalcu Sanghu Leeju.

Mali finale je Mastnak, ki je za uvrstitev v polfinale premagal Rusa Vica Wilda in domačina Mirka Felicettija, proti italijanskemu veteranu Rolandu Fischnallerju, najhitrejšemu v kvalifikacijah, izgubil v spodnjem delu, zaostal je za samo devet stotink sekunde.

»Lepa tekma, odlične razmere in proga. Lahko sem zadovoljen. Iz tekme v tekmo, iz vožnje v vožnjo dokazujem, da sem hiter. Žal še vedno delam napake, ena je bila usodna v polfinalu. Ampak osnova je dobra, zdaj jo moram do naslednjih tekem, ki bodo januarja, le nadgraditi,« je dejal Tim Mastnak.

Fischnaller je pred tem v osmini finala izločil tudi Žana Koširja, pri tem pa je imel tudi nekaj sreče. Tržičan je imel namreč že lepo prednost, toda pred ravninskim delom je storil napako, tako da ga je Italijan v zadnjih nekaj vratcih ujel in prehitel. Košir se je moral tako zadovoljiti s 16. mestom, ki ga je osvojil že v kvalifikacijah, v katerih je za osem stotink sekunde prehitel reprezentančnega kolega Roka Marguča, ta je končal na 18. mestu. Daleč od izločilnih bojev sta bili Gloria Kotnik, zasedla je 31. mesto, in Sara Goltes, ki je imela 47. čas.

Moško tekmo je prvič v karieri dobil Švicar Dario Caviezel, pri ženskah se je svoje 20. zmage veselila češka zvezdnica, olimpijska prvakinja v deskanju in smučarskem superveleslalomu, Ester Ledecka. Čehinja, prepričljivo najboljša v kvalifikacijah, je bila v finalu boljša od najperspektivnejše mlade deskarke, Rusinje Sofije Nadrišine, ki je že v zgornjem delu odstopila. Tretje mesto je zasedla Švicarka Ledina Jenny.

Da ima Ester Ledecka visoke ambicije tudi v deskanju na snegu, je dokazala s tem, da se je ta konec tedna udeležila tekem v italijanskih Dolomitih, izpustila pa je superveleslalom v Val d'Iseru, na katerem bi branila lansko zmago. »V prvi vrsti bi pohvalila organizatorje, ki so izvrstno pripravili teren. V drugi vrsti moje serviserje, ki so mi v zahtevnih razmerah pripravili odličen material. V tretji pa sebe, ker sem se na tekmi dobro znašla in na vseh nastopih uprizorila dobre vožnje,« je za spletno stran Mednarodne smučarske organizacije povedala Ester Ledecka. uš, sta