Žan Košir, ki je v kvalifikacijah dosegel tretji čas, je izgubil že prvi izločilni dvoboj proti Italijanu Mauriziu Bormoliniju in končal na devetem mestu. Tim Mastnak pa je po 11. mestu v kvalifikacijah za desetinko sekunde izgubil dvoboj osmine finala z Rusom Dimitrijem Loginovom. Ta je nato izgubil finale proti Stefanu Baumeistru. Nemec se je veselil četrte zmage v svetovnem pokalu. Tretje mesto je zasedel Italijan Edwin Coratti.

Rok Marguč je še tretjič zapovrstjo obtičal v kvalifikacijah, ki jih je končal na 29. mestu, brez izločilnih bojev pa sta ostali Tudi Gloria Kotnik in Sara Goltes. Je pa 18. mesto Kotnikove zelo lep dosežek, saj se je v Carezzi vrnila potem, ko je zaradi nosečnosti oziroma materinstva izpustila celotno lansko sezono.

Vrnitev Ledecke z drugim mestom

V ženski konkurenci se je med deskarsko karavano začasno vrnila tudi češka zvezdnica Ester Ledecka, ki je tokrat dala prednost deskarskim tekmam pred tekmami alpskega smučanja. Lovila je jubilejno, 20. deskarsko zmago, prišla je do finala, v njem pa naredila napako, padla, tako da se je tretje zmage v karieri veselila Avstrijka Daniela Ulbing. Tretje mesto je zasedla dvakratna zaporedna zmagovalka svetovnega pokala Nemka Ramona Hofmeister.

Svetovni pokal se bo nadaljeval že v soboto, ko bo paralelni veleslalom v Cortini d'Ampezzo.