Včasih pride dan, ko se moramo pocrkljati. Takrat si pripravite tole paštico, ki je resnično enostavna in hitra za pripravit, ima pa čudovite bogate okuse, ki te bodo pobožali po duši in želodčku. Vsebuje res malo sestavin, vendar pa prav kombinacija vseh navduši. Verjemite, da bo všeč vam in čisto vsakemu, ki jo bodo poskusili. V omaki se nahaja nekaj žlic vodke, ki omako naredi neverjetno bogato. Vendar ne skrbite. Ker vodko pokuhate, preden dodate paradižnikovo kašo, ves alkohol izpari, pusti pa čudovito aromo in okus.

Če vam je sama jed premalo, poleg postrezite s popečenimi gamberi, lahko pa je čudovita priloga še kakšni drugi morski ali mesni jedi. Vsekakor pa predlagamo, da poleg postrežete s kozarcem vina in veliko skledo solate.

Ta jed se res hitro pripravi – potrebujete vsega 15 minut, zato je res ni treba pripravljati vnaprej. Najboljša pa je seveda postrežena takoj po pripravi.

Najprej pa še nekaj odličnih jedi s testeninami:

Rezanci v svilnati mascarpone omaki z gobicami in pestom https://www.sitfit.si/recepti/rezanci-z-gobicami-in-pestom/

Makarončki iz enega lonca z zelenjavo in sirom https://www.sitfit.si/recepti/makaroncki-iz-enega-lonca-z-zelenjavo-in-sirom/

Božanski masleni špageti s česnom in šparglji https://www.sitfit.si/recepti/masleni-spageti-s-cesnom-in-sparglji/

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/.

PRIPRAVA

SESTAVINE (za 2 osebi):

Sestavine za paradižnikovo omako:

1 šalotka

2 stroka česna

1 ščepec čilijevih kosmičev ali 1 sušen feferonček (neobvezno)

4 žlice vodke

0,5 l paradižnikove kaše ali pelatov

olivno olje

sol, poper

Sestavine za dišavne drobtine:

2 vejici svežega peteršilja

2 žlici drobtin

sol, poper

olivno olje

Ostale sestavine:

200 g rezancev

PRIPRAVA

V ponev stresite drobtine, sesekljan peteršilj, malo soli in popra ter žlico olja ter premešajte in pražite kakšno minuto, da se drobtine zlato obarvajo. Nato dišeče drobtine prenesite v skodelico.

Rezance skuhajte v vreli soljeni vodi glede na navodila na embalaži.

V isti ponvi – le malo jo obrišite s kuhinjsko brisačo – segrejte žlico olja in na segretem najprej zmehčajte sesekljano šalotko, nato pa dodajte še sesekljan česen in čilijeve kosmiče. Ko česen zadiši, dolijte vodko, dobro premešajte in kuhajte 2 minuti, da alkohol izpari, vodka pa se okuha. Dolijte paradižnikovo kašo, malo posolite in popoprajte in premešajte ter kuhajte še 2 minuti, da se okusi prepojijo.

Odcejene rezance prenesite v omako, dobro premešajte, kuhajte še minuto, nato pa servirajte z dišavnimi drobtinami in takoj postrezite.