Kopitar se je v tretji minuti podaljška sam znašel v protinapadu. V zaključku je z dvojno potezo streljal, a se je z izjemno obrambo izkazal vratar Tampe Andrej Vasilevskij.

Joseph je nato odločil tekmo manj kot minuto pozneje. Na robu prekrška je ukradel plošček in hitro sprožil napad 2-na-1, ki ga je zaključil z uspešnim strelom za 18. zmago Tampe v tej sezoni in šesto na zadnjih sedmih tekmah.

Moštvi sta pred tem v rednim delom zadeli vsaka po dvakrat. V prvi tretjini je za vodstvo Los Angelesa v 10. minuti zadel Drew Doughty, podajo je med drugim prispeval Kopitar, v 19. minuti pa je izenačil Victor Hedman. Gostje so nato povedli v prvi minuti druge tretjine prek Viktorja Arvidssona, a je Tampa znova izenačila - v 15. minuti druge tretjine je zadel Taylor Raddysh.

Los Angeles po porazu ostaja z izkupičkom 12 zmag, desetih porazov in petih porazov po podaljšku na šestem mestu pacifiške skupine. Kopitar in soigralci bodo naslednjo tekmo igrali v gosteh proti Florida Panthers v noči na petek.