Tržna ocenjena vrednost Muskovega podjetja za proizvodnjo električnih avtomobilov Tesla je oktobra narasla čez 1000 milijard dolarjev, Space X pa je skozi leto opravil več uspešnih vesoljskih poletov v sodelovanju z ameriško vesoljsko agencijo Nasa.

Med drugim so raketo Space X uporabili za misijo poskusa spremembe smeri asteroida. Musk resno načrtuje naselitev planeta Mars, v naslednjem letu pa bo Space X opravil nekaj izstrelitev rakete v orbito za povratek Američanov na Luno.

»Osebnost leta postavlja mejnike s svojim vplivom in le maloštevilni so ga imeli letos več kot Musk tako glede življenja na Zemlji kot tudi morebitnega življenja izven nje,« je tvitnil odgovorni urednik revije Time Edward Felsenthal.

Musk ima 66 milijonov sledilcev na Twitterju, maja letos pa se je poskusil tudi v vlogi gostitelja legendarne komične oddaje Saturday Night Live.

Muskovi tviti dvigujejo in rušijo vrednosti delnic njegovega podjetja kakor tudi kriptovalut, najpomembnejše delo pa je opravil s podjetjem Tesla, ki je položilo temelje prihodnosti avtomobilov na električni pogon, kar bo morda pomagalo zaščititi planet pred onesnaževanjem s fosilnimi gorivi.