Nedeljsko tekmovanje se je začelo 45 minut kasneje, kot je bilo sprva načrtovano. V nasprotju s prejšnjim dnevom, ko je prevladovalo slabo vreme, je bilo v nedeljo jasno s soncem. Težave pa so povzročali močni sunki vetra, predvsem v višjem delu.

Grd padec domače favoritke

Zaradi močnega vetra v zgornjem delu so bili organizatorji prisiljeni znižati startno mesto. Ta ukrep je očitno zalegel, saj so tretjo žensko superveleslalomsko preizkušnjo lahko izpeljali, čeprav ne brez težav.

Dih je vsem navzočim zastal ob padcu domače favoritinje Lare Gut-Behrami, ki je svoj lov na drugo superveleslalomsko zmago v 24 urah končala s padcem v levem ovinku, v spodnjem delu pobočja Corviglia. Tekma se je za nekaj trenutkov prekinila. Švicarka, ki je za nekaj časa ob spremstvu delavcev obsedela na snegu, se je vseeno lahko sama dvignila in prismučala v cilj brez pomoči. Za zdaj še ni poročil o morebitnih poškodbah.

Odstop za Ilko Štuhec

Smučarke so imele veliko težav. Veter je odpihnil zgornjo plast snega in je bilo zelo težko zadeti idealno linijo. Štuhčeva še ni našla superveleslalomske forme, drugič po Lake Louisu je odstopila, v soboto je sicer prevozila celotno progo od starta do cilja, a je bila prepočasna za uvrstitev v najboljšo trideseterico.

Tudi druga Slovenka Ferkova je v St. Moritzu ostala praznih rok. V soboto je pristala povsem na repu uvrščenih. Tokrat je bila hitrejša, a na 36. mestu (+2,63) še vedno prepočasna za točke. V Lake Louisu je sezono v tej disciplini odprla s 16. mestom.

Presenetila je Novozelandka Alice Robinson, ki je s številko 26 skočila na četrto mesto, kar je njen najboljši superveleslalom v karieri. Avstrijka Ramona Siebenhofer je s številko 31 zasedla peto mesto.

Med prvimi devetimi kar pet Italijank

Navdušujejo Italijanke. Brignonejeva je bila ena od petih Italijank v prvi deveterici, Sofia Goggia se je tokrat morala zadovoljiti s šestim mestom, Marta Bassino je bila osma, Francesca Marsaglia deveta. Goggia je v soboto zaostala zgolj za Gut-Behramijevo. Shiffrinova je bila edina spet na stopničkah kot pred 24 urami, ko je bila prav tako tretja.

Shiffrinova je na vrhu razpredelnice še utrdila vodstvo v seštevku zime s 525 točkami, Goggia, ki vodi v posebnem seštevku discipline, je druga s 435 točkami. Najboljša Slovenka je Andreja Slokar na sedmem mestu. Slokarjevo tekme čakajo v drugem delu decembra v Courchevelu in Lienzu.