Iz moštva Dallas Mavericks so sporočili, da bodo naslednjo tekmo v noči na ponedeljek po slovenskem času proti Oklahoma Cityju vnovič igrali brez slovenskega zvezdnika Luke Dončića, ki ima še vedno težave z levim gležnjem. Ponovile so se v petek, ko je iz igrišča odšepal po porazu z Indiano. Brez njega na igrišču je Dallas izgubil devet od 12 tekem sezone.

35 točk Jokića

Daleč najboljši igralec tekme v San Antoniu je bil Srb Nikola Jokić, ki je za zmago prispeval 35 točk, 17 skokov in osem podaj. Markus Howard je dodal 21 točk, Monte Morris 19, Bones Hyland in Aaron Gordon pa po 16. Jokić je ob dvojnem dvojčku dobil tudi tehnični napaki, a ni bil izključen, ker druge ni dobil zaradi nešportne poteze, ampak ker se je »obesil« na obroč med zabijanjem v začetku tretje četrtine pri vodstvu s 83:56.

Denver ima sedaj polovični učinek s po 13 zmagami in porazi ter je na sedmem mestu zahodnega dela lige, mesto nižje je z istim številom izgubljenih tekem in eno zmago manj Dallas.

Košarkarji Golden State Warriors niso več na čelu lige, v Philadelphii so jih 76ers z Joelom Embiidom na čelu (26 točk) premagali s 102:93 za peti poraz v sezoni. Imajo še 21 zmag kot tudi tokrat prosti igralci Phoenix Suns ob izgubljeni tekmi manj.

Brez rekorda Curryja

V ekipi Warriors je Stephen Curry začel obračun z možnostjo, da bi presegel rekordno število trojk v NBA Rayja Allena (2973), manjkalo mu jih je 10. A so ga domači tako dobro pokrivali, da je zadel le trikrat iz 14 poskusov izza črte ter prišel do 18 točk. Iz igre je zadel le šestkrat od dvajsetih metov, a je še vedno zbral več točk od brata Setha Curryja, ki je za Philadelphio dosegel 10 točk.

Najbolj izenačen dvoboj večera je bil tisti, ki se je začel prvi. Los Angeles Clippers so Orlando Magic ugnali s 106:104. Reggie Jackson je spravil v navdušenje domače gledalce, ko je zadel 2,2 sekunde pred koncem. Ob tem je devet od svojih 25 točk nanizal v zadnji četrtini, sedem zaporedoma.

Utah Jazz so kar s 123:98 nadigrali Washington Wizards in niz zmag podaljšal na sedem. Donovan Mitchell je za slavje vpisal 28 točk, Francoz Rudy Gobert 20 točk in 11 skokov, Hassan Whiteside pa 18 točk in 13 skokov.

Miami je s 118:92 nadigral Chicago Bulls, kjer je manjkala kar sedmerica zaradi upoštevanja zdravstvenih koronavirusnih protokolov. Doma so slavili še Cleveland Cavaliers v dvoboju s Sacramentom Kings s 117:103 in Memphis Grizzlies proti Houston Rockets s 113:106.