Slovenski smučarski skakalci se v Klingenthalu na prvi posamični tekmi niso znašli najbolje in so zabeležili najslabši letošnji rezultat. Vseeno so štirje prišli do novih točk za svetovni pokal, a najboljši je bil Timi Zajc na 19. mestu.

Brez presežka v prvi seriji

Slovenski orli niso blesteli že včeraj na treningu in kvalifikacijah, danes na tekmi so sicer naredili korak naprej, a za najvišja mesta bodo morali dodati še nekaj. V prvi seriji je bil najboljši Cene Prevc, ki je za skok dolg 129m zbral 120,0 točke. Za vodilnim Stefanom Kraftom pa je zaostanek znašal že 19,2 točke. Avstrijec je skočil 138 metrov. V finalno serijo so prišli tudi Timi Zajc (22. mesto, 119,5 točke), Peter Prevc (23., 119,3) in Anže Lanišek (28., 115,2). Prekratka sta bila Lovro Kos in Domen Prevc.

Granerud se je vrnil na zmagovalni oder

V drugi seriji je Lanišek popravil napako iz prve serije. 130m je pomenilo, da je napredoval do 20.mesta. Slabši skok je uspel P. Prevcu, ki je pristal pri 120,5m in je v finalu izgubil dve mesti. Timi Zajc je s 127,5m zbral 241,4 točke in ke bil na koncu najbolje uvrščeni Slovenec na 19.mestu. Cene Prevc je sicer skočil 129m, a je prejel malce več vetrovnega odbitka. Na koncu tekme je bil C. Prevc na 22. mestu.

Bitka za stopničke je bila zelo napeta, saj so bile razlike pri vrhu zelo majhne. Najboljših 10 je ločilo zgolj 10,3 točke, edini z večjo prednostjo pa je bil Avstrijec Kraft, ki je uspešno zadržal vodstvo po prvi seriji. Avstrijec je Norvežana Halvorja Egnerja Graneruda prehitel za 5 točk. Tretji Kamil Stoch iz Poljske je zaostolj zgolj desetinko več od Norvežana.