Rok Marguč je zasedel 23. mesto, brez izločilnih bojev pa je ostala tudi Sara Goltes.

»Lep začetek sezone«

Mastnak je v osmini finala prepričljivo izločil Italijana Maurizia Bormolinija in se mu oddolžil za lanski poraz na tem prizorišču, ko je bil Italijan hitrejši za vsega stotinko sekunde, v četrtfinalu pa ga je premagal Nemec Stefan Baumeister, s katerim je Mastnak pred sezono treniral na Švedskem, ki je bil kar precej boljši.

»Lep začetek sezone, danes sem vozil zelo dobro. Sicer me je manjša napaka v izločilnih bojih stala še boljše uvrstitve. Vseeno pa moram biti zadovoljen s prikazanimi vožnjami, hitrost je dobra, nekaj dodamo še stabilnosti in gremo v nove zmage,« je sprva dejal Mastnak. »Jutri nas čaka še slalomska tekma, proga je zelo lepa, sneg zelo dober. Upam, da mi tudi v slalomu uspejo lepe vožnje in verjamem, da bo tak tudi rezultat,« je še dodal danes najbolje uvrščeni slovenski deskar.

Prevelike nervoze ni bilo

Košir je v osmini finala ugnal domačina Igorja Slujeva, lani drugega na tej tekmi, v četrtfinalu pa je Rusa maščeval njegov bolj izkušen rojak Andrej Soboljev, Slovenec je za njim zaostal 94 stotink sekunde. »Tudi za nas se je končno začelo zares. Na prvi tekmi so seveda prisotna visoka pričakovanja. Vesel sem, da sem bil v finalu in nato izločil enega zelo dobrega tekmovalca, nato pa mi je zmanjkalo nekaj moči oz. sem storil preveč napak,« je dodal Košir.

»Moram priznati, da pred tekmo ni bilo neke prevelike nervoze, saj sem verjel v to, da smo dobro trenirali, da so vsi dobro pripravljeni vsaj na povprečen rezultat. Ko si enkrat v kvalifikacijah prvi in si v finalu, imaš večje apetite, ampak to je čar dirkanja, ki se danes ni izšel. Vsi čakamo še na slalom. Upam, da ta tekma ni vzela preveč energije. Tukaj so pripravili res dobro progo, sneg je trd, napoved pa v redu. Mislim, da ne bo nobenih pretresov,« pa je po tekmi dejal glavni trener deskarjev Izidor Šušteršič.

Zmagovalec tekme je postal Južnokorejec Sangho Lee, ki je v velikem finalu izkoristil napako Baumeistra, ki proge ni prevozil, podobno kot v malem finalu Mirko Felicetti, Italijan je tako moral čestitati tretjeuvrščenemu Soboljevu.

Pri dekletih je zmagala domačinka Sofija Nadiršina, v finalu je bila boljša od Nemke Ramone Hofmeister, tretje mesto je zasedla še ena Nemka Caroline Langerhorst.