»V skupini Gen-I se zavedamo, da je podnebna kriza največji izziv človeštva, s katerim bi se bilo treba začeti spopadati že včeraj. Družba zato že uresničuje svoje ključno poslanstvo razogljičenja slovenske energetike, ki je hkrati tudi edinstvena poslovna priložnost,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Dodali so, da jih strateški razvojni načrt skupine zavezuje k ambicioznim ciljem na področju zelene preobrazbe, kar da ne zahteva le iskanja novih tehničnih rešitev za odjemalce, ampak tudi inovativni poslovni model in najboljše kadre.

Tako bodo že v letu 2022 zaposlili več kot 100 novih novih tehnikov, družboslovcev, humanistov in naravoslovcev. Z novimi sodelavci bodo postopoma krepili med drugim področja zelenih storitev, trgovanja in maloprodaje ter IT-ekipe, ki razvijajo aplikacije, digitalizirajo poslovanje in skrbijo za podporo delovnim procesom, so sporočili.

Skupina Gen-I je po navedbah letnega poročila za lani konec lanskega leta zaposlovala 531 ljudi oz. 11 odstotkov več kot konec leta 2019.