Leipzig je nazadnje klonil v petek z 2:1 proti Union Berlinu, kar je bil tretji neuspeh v nizu.

Pretirano bolje Nemcem ne gre niti v ligi prvakov, kjer imajo po petih tekmah štiri točke in imajo pred zadnjo tekmo skupinskega dela možnosti zgolj za nadaljevanje v evropski ligi. V torek proti Manchester Cityju bo Leipzig vodil pomočnik trenerja Achim Beierlorzer.

»Prekinitev sodelovanja z Jessejem Marschem ni bila lahka, saj ga res cenim kot osebo in trenerja. Škoda, da se ni izšlo, kot smo upali,« je ob tem dejal prvi mož ekipe Oliver Mintzlaff.

Marsch pa je po poročanju uradne spletne strani nemškega prvenstva dejal, da je hvaležen za priložnost, ki jo je dobil. »Vse do zadnjega sem upal, da bomo po slabem začetku sezone kot ekipa našli več enotnosti in stabilnosti ter preobrnili potek sezone. Na žalost nam ni uspelo.«

Marsch, 48-letni Američan, se je Leipzigu kot glavni trener pridružil pred začetkom te sezone, ko je podpisal dvoletno pogodbo in na mestu trenerja zamenjal Nemca Juliana Nagelsmanna, ki se je preselil k Bayernu iz Münchna. V sezoni 2018/19 je bil Marsch že pomočnik trenerja pri Leipzigu, potem pa je vodil avstrijski klub RB Salzburg.