Ponoči bodo padavine ponehale, na zahodu se bo proti jutru že jasnilo. Po nekaterih nižinah bo megleno. Jutranje temperature bodo od -5 do 1, na Primorskem od 2 do 5 stopinj Celzija.

V ponedeljek se bo postopno zjasnilo, ponekod po nižinah pa bo ostala megla. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

Obeti: V torek bo pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla. V sredo se bo po jasnem in ponekod meglenem jutru čez dan od zahoda pooblačilo. Zvečer bodo v zahodni polovici Slovenije že manjše padavine, ki se bodo v noči na četrtek razširile na vso državo. Ob morju bo pihal jugo.

Vremenska slika: Nad Evropo je obsežno območje nizkega zračnega tlaka z vremensko fronto, ki se tudi čez naše kraje pomika proti vzhodu. Za njo bo od severozahoda dotekal hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo oblačno s padavinami. Na območju Alp bo snežilo, drugod deloma snežilo, deloma deževalo. Ob severnem Jadranu bo proti večeru zapihala burja. V ponedeljek se bo postopno zjasnilo, najpozneje v notranjosti Hrvaške. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka do zmerna burja.

Biovreme: V nedeljo bo vremensko obremenitev občutilo veliko ljudi. Kazala se bo kot slabo počutje, povečan nemir, razdražljivost, okrepljeni bodo lahko tudi nekateri bolezenski znaki. Zvečer bo obremenitev popustila. V ponedeljek bo vpliv vremena na počutje večine ljudi ugoden.