Čeprav je bil Matjaž Kek v vlogi selektorja slovenske članske nogometne reprezentance neuspešen v dveh kvalifikacijah (evropsko prvenstvo 2020 in svetovno prvenstvo 2022), je Nogometna zveza Slovenije (NZS) z njim podaljšala pogodbo. »S selektorjem Kekom smo s podpisom pogodbe samo formalizirali v preteklosti že dogovorjeno. Ostaja selektor do konca kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2024,« je po podpisu pogodbe povedal predsednik NZS Radenko Mijatović.

Reprezentanco prihodnje leto junija in septembra čaka šest tekem v ligi narodov, žreb skupin pa bo 16. decembra v Nyonu. Kvalifikacije za evropsko prvenstvo leta 2024, ki ga bo gostila Nemčija, se bodo začele marca 2023. Na evropskem prvenstvu ima pravico nastopa 24 reprezentanc, torej skoraj polovica članic Uefe.

Šestdesetletni Kek, ki je drugo pogodbo z NZS za selektorsko mesto podpisal 27. novembra 2018, je bil v zadnjih tednih omenjen med kandidati za novega trenerja zagrebškega Dinama. S podpisom pogodbe so zadnji dvomi razrešeni.