Triinšestdesetletni Nemec se bo medijem predstavil v petek in v nedeljo proti Crystal Palaceu prvič prevzel vodenje rdečih vragov.

»Ker smo uspešno končali vsa administrativna opravila ter pridobili vso potrebno dokumentacijo, bomo jutri zjutraj ob 9.00 na Old Traffordu pripravila posebno tiskovno konferenco z Ralfom Rangnickom,« so zapisali v izjavi Uniteda.

United je v ponedeljek potrdil imenovanje Rangnicka, ki bo zasedel vroči stolček po slovesu Norvežana Oleja Gunnarja Solskjaerja.

Toda Rangnick, ki je bil pred prihodom na Otok svetovalec za športna in razvojna vprašanja v ruskem klubu Lokomotiv Moskva, je moral počakati na delovno dovoljenje, da je lahko prevzel trenerske naloge na Old Traffordu.

Pomočnik prejšnjega glavnega trenerja Michael Carrick, ki je začasno prevzel vodenje rdečih vragov, bo v četrtek tretjič vodil moštvo proti Arsenalu na Old Traffordu.

Rangnick bo kot glavni trener na klopi rdečih vragov do konca sezone, za šestmesečno obdobje, potem pa bo pri Unitedu predvidoma dve leti opravljal naloge svetovalca.

V karieri je vodil številne nemške klube, med drugim tudi Leipzig, kjer je treniral nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla. Bil pa je tudi športni direktor Red Bull Salzburga in Leipziga.