Za Dallas je to pomembna zmaga v lovu na končnico, saj je moštvo doživelo poraz na kar petih od zadnjih šestih tekmah. Jezo so stresli nad razglašenim New Orleansom. Njihova učinkovitost je bila precejšnja: zadeli so 57 metov iz igre od 83 poskusov, od tega 18 trojk (od 34 poskusov).

Tako dobro še niso metali iz igre, 68,7-odstotni delež pri metu iz igre na tekmi je nov rekord franšize iz Dallasa. Pred tem je bil najboljši strelski učinek ekipe daljnega leta 1983 z 68,6 odstotnim deležem.

Dončić je znova eden najbolj vročih igralcev lige NBA. Že v prvem polčasu je dosegel 22 točk in 10 podaj. »Vse se je začelo z Luko,« je dejal Porzingis po tekmi za ameriške medije. »Naša energija je bila na mestu ..., šlo je za verižno reakcijo, ki se je začela pri njemu.«

»Igrali smo z veliko energije,« je dejal Dončić. »Prihajali smo do odprtih metov, zato smo jih lahko sesuli.«

Dallas, ki je v letošnji sezoni zabeležil 11 zmag in 9 porazov ter je četrti v zahodni konferenci, bo naslednjič igral v noči na soboto, ko bodo v revanši gostili New Orleans.

Ekipa Denver Nuggets je medtem izgubila proti Orlando Magic s 103:108. Slovenec Vlatko Čančar v ekipi Denverja ni dobil priložnosti za igro.