V četrtek bo oblačno s padavinami. V delu Gorenjske in Koroške bo večinoma snežilo, drugod po nižinah pa sprva večinoma deževalo, zvečer pa se bo meja sneženja ponekod v notranjosti Slovenije spustila do nižin. Na Primorskem bo zvečer zapihala burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem do 12 stopinj Celzija.

Obeti: Do petka zjutraj bodo padavine povsod ponehale, čez dan se bo od severozahoda delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, ki bo zvečer oslabela. V soboto bo zmerno do pretežno oblačno. Ponekod bo zapihal jugozahodni veter.

Vremenska slika: Nad severno polovico Evrope je obsežno območje nizkega zračnega tlaka. Hladna fronta se od zahoda bliža Alpam. Pred njo z jugozahodnikom nad naše kraje doteka precej vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V četrtek bo oblačno s padavinami, ki jih bo manj v sosednjih krajih Avstrije in Italije. Na avstrijskem Koroškem in Štajerskem bo po nižinah dež prešel v sneg, na Hrvaškem pa šele v noči na petek. Zvečer bo ob severnem Jadranu zapihala burja.