V sredo zjutraj bo na zahodu oblačno, dopoldne se bo pooblačilo tudi v osrednji Sloveniji, popoldne pa še na vzhodu. Na Primorskem in Notranjskem bo popoldne začelo rahlo deževati. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 2 do 7, na Primorskem in na vzhodu od 8 do 12 stopinj Celzija.

Obeti: V četrtek bo oblačno z občasnimi padavinami. Po nižinah bo sprva večinoma deževalo, popoldne pa se bo meja sneženja marsikje v notranjosti Slovenije spustila do nižin. Proti večeru bo na Primorskem zapihala burja. Do petka zjutraj bodo padavine povsod ponehale, čez dan se bo od severozahoda delno razjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja.

Vremenska slika: Nad jugozahodno Evropo je območje visokega zračnega tlaka, ki sega tudi do naših krajev. Oslabljena vremenska motnja se pomika čez srednjo Evropo proti jugovzhodu. K nam od severozahoda doteka v višinah postopno toplejši in občasno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: V sredo se bo v Gorskem Kotarju in ob Jadranu ter v sosednjih krajih Italije oblačnost povečala, drugod bo sprva še sončno. Popoldne bo v Gorskem Kotarju ter v Kvarnerju začelo rahlo deževati, oblačnost se bo širila proti vzhodu. Pihal bo jugozahodni veter.